Primăria ATACĂ ţânţarii şi căpuşele: Oraşul intră în dezinsecţie! Recomandat

Joi, 06 Mai 2021 14:58
Publicat în Comunitate
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Primăria municipiului Galaţi informează că, prin intermediul SP ECOSAL, în perioada 10 - 23 mai 2021, se va acţiona, aerian şi la sol, împotriva insectelor dăunătoare (ţânţari şi căpuşe).

Astfel, în data de 10 mai se va interveni aerian, cu elicopterul, fiind utilizat Vectobac WG, larvicid biologic destinat combaterii larvelor de ţânţari. În zilele de 11 şi 12 mai se va acţiona la sol - în parcuri, locuri de joacă şi pe Faleză - cu echipamente de tip atomizor, generator ULV şi termonebulizator asupra căpuşelor şi se vor utiliza substanţele EXIT 100 EC şi Solfac Trio EC 200 - insecticide piretroide concentrate împotriva insectelor. În perioada 17 - 23 mai se va interveni la sol împotriva ţânţarilor în întreg oraşul cu echipamente de tip atomizor, generator ULV şi termonebulizator, fiind utilizate substanţele EXIT 100 EC şi Solfac Trio EC 200.

Apicultorii şi sericicultorii de pe raza municipiului Galaţi sunt rugaţi să ia toate măsurile de protecţie necesare pentru familiile de albine şi viermi de mătase în scopul evitării contactului cu substanţele insecticide distribuite în toate zonele verzi ale domeniului public. Programul poate suferi modificări sau poate fi decalat în cazul în care condiţiile meteo nu permit desfăşurarea în bune condiţii a acţiunii, precizează municipalitatea.

Mai multe din această categorie:

Lasă un comentariu