Mii de copii din judeţul Galaţi au beneficiat de Programul Şcolar Colgate Recomandat

 
Luni, 20 Iunie 2022 13:38
Publicat în Comunitate
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

În perioada martie – iunie 2022, alţi 95 000 de copii din judeţele Arad, Călăraşi, Constanţa, Galaţi, Mehedinţi, Neamţ, Olt, Prahova, Teleorman, Timiş, Vâlcea şi Vaslui  au învăţat de la voluntarii Crucii Roşii Române cum să „crească” un zâmbet sănătos. Informaţiile au fost transmise pe înţelesul copiilor prin cântece, jocuri şi prin filmul educaţional de animaţie „Doctorul Măseluţă şi supereroii dinţilor sănătoşi”. La finalul fiecărei lecţii, copiii şi părinţii au primit din partea Colgate România produse pentru igiena lor dentară, un pliant cu sfaturi, precum şi un calendar în care echipa părinte-copil au bifat zilnic realizarea periajului. 

Şapte milioane de copii au participat la Programul Şcolar Colgate în cei 29 de ani de la debutul acestei iniţiative în România. Realizat de Crucea Roşie Română cu suportul Asociaţiei Naţionale de Stomatologie Pediatrică şi susţinut financiar de Colgate România, programul se adresează elevilor din clasele primare din întreaga ţară. 

„Suntem mândri că Programul Şcolar Colgate a ajuns la impresionanta cifră de 7 milioane de copii români, oferindu-le educaţie şi mostre gratuite de produse de igienă orală. Acest lucru nu ar fi putut fi realizat fără devotamentul şi fără implicarea, pe parcursul celor 29 de ani, a angajaţilor companiei noaste, a voluntarilor Crucii Roşii Române, a medicilor pedodonţi, a medicilor şcolari şi a studenţilor stomatologi, a partenerilor nostri de afaceri. Muţumim tuturor colaboratorilor nostri care au transmis mai departe informaţiile despre igiena orală şi care au făcut posibilă distribuirea Pachetului Şcolar în comunităţile de copii”, a afirmat Giuseppe Omar Laruccia, Directorul General al Colgate Romania. 

 

Antonia Maria Sava, câştigătoarea Concursului Internaţional de Artă Colgate „My Bright Smile™”

 

Elevii din cadrul programului pot participa la Competiţia „My Bright Smile™”, un concurs internaţional cu desene inspirate din lecţiile de igienă a dinţilor. Anual, cele mai bune 12 desene din întreaga lume sunt premiate şi selectate pentru a fi incluse în calendarul global Colgate „My Bright Smile™”. Antonia Maria Sava, elevă a Liceul Tehnologic „Matei Corvin” din Hunedoara, este câştigătoarea Concursului Internaţional de Artă Colgate „My Bright Smile™” din acest an.  „Desenul meu reprezintă Pământul printre alte planete. Pământul zâmbeşte fericit fiindcă are dinţii sănătoşi!”, a explicat Antonia Maria Sava. 

Mica pictoriţă a fost recompensată cu bursa Colgate „My Bright Smile™” în valoare de 250 de dolari, iar clasa din care face parte a primit o bursă în valoare de 500 de dolari.

 

Grupul „Dinţi şi Părinţi”, comunitatea părinţilor care îşi doresc zâmbete sănătoare pentru copiii lor

 

Lansat în urmă cu un an, grupul de Facebook „Dinţi şi Părinţi” continuă să crească. Informaţiile oferite de Crucea Roşie Română, Asociaţia Naţională de Stomatologie Pediatrică şi echipa de medici responsabili de campaniile de educaţie de la Colgate sunt completate de răspunsuri la întrebările părinţilor, oferite de medici stomatologi pediatri, dedicaţi micilor pacienţi şi părinţilor acestora. 

„Ne bucurăm să vedem interesul părinţilor pentru menţinerea sănătăţii copiilor! Pe lângă sfaturi legate de igiena orală, grupul „Dinţi şi Părinţi” oferă utilizatorilor materiale create de specialiştii Crucii Roşii Române despre nutriţia echilibrată, activitatea fizică, primul ajutor, comunicare cu copilul şi multe alte informaţii despre problemele actuale de sănătate cu care ne confruntăm. Părinţii şi voluntarii intră in dialog şi astfel învăţăm unii de la alţii cum să avem o viaţă mai bună, cum să răspundem provocărilor cotidiene”, declară Ioan Silviu Lefter, director general al Crucii Roşii Române.

 

Copiii cu nevoi medicale speciale, în focus prin proiectul OSCAR

 

Rolul părinţilor este cu atât mai important în cazul copiilor cu nevoi medicale speciale. De aceea, grupul „Dinţi şi Părinţi” oferă informaţii şi sfaturi publicate pe platforma online a proiectului OSCAR – Oral Special Care Academic Resources (https://oscarpd.ro) – al Asociaţiei Naţionale de Stomatologie Pediatrică din România. În ţara noastră există aproximativ 70.000 de copii cu nevoi speciale, având probleme fizice şi somatice, psihice, de auz, vizuale, HIV/SIDA, boli rare, surdocecitate, dintre care 60 de procente au o afectare severă. 

„Sănătatea oro-dentară este importantă pentru toţi copiii, însă în cazul copiilor cu patologii generale, problemele stomatologice pot agrava o situaţie deja extrem de complexă, ceea ce face ca profilaxia să aibă o importanţă poate şi mai mare. Prevenţia va fi cu atât mai eficientă cu cât legătura între părinţi şi echipa stomatologică se realizează mai devreme, aducând la îndemâna familiilor informaţia corectă şi personalizată despre îngrijirea sănătăţii orale în cazul diferitelor afecţiuni generale. Grupul „Dinţi şi Părinţi” facilitează tocmai această comunicare directă, din care noi toţi – părinţi şi medici deopotrivă - câştigăm experienţă şi învăţăm să ne ajutăm reciproc pentru a asigura şi copiilor cu nevoi speciale de îngrijire a sănătăţii un zâmbet cât mai sănătos”, declară dr. Arina Vinereanu, medic primar stomatolog, Secretar General al Asociaţiei Naţionale de Stomatologie Pediatrică din România.

Mai multe din această categorie:

Lasă un comentariu