Lucrări pentru amenajarea Parcului de aventură la fosta Uzină de apă nr. 1 (FOTO) Recomandat

Miercuri, 21 Aprilie 2021 13:19
Publicat în Comunitate

Primăria municipiului Galaţi informează că în prezent se derulează lucrări pentru pregătirea terenului şi se demolează clădiri dezafectate pentru amenajarea parcului de aventură modern, la fosta Uzină de apă nr. 1, în cadrul unui proiect cu fonduri europene de aproximativ 4 milioane de euro.

La fosta Uzina de apă nr. 1 se vor face o serie de amenajări între care: pumptrack pentru sporturi cu role, traseu downhill pentru biciclişti, labirint din gard viu, traseu motric pentru exerciţii fizice, tobogan, un amfiteatru etc. Parcul va avea spaţii verzi, alei, parcări, reţele pentru utilităţi, precum şi piste pentru biciclişti, mobilier urban, sisteme de supraveghere video şi wi-fi.

Fosta Uzină de Apă se află pe strada Saturn, nr. 42, şi a fost oprită după 139 de ani de activitate în anul 2011. Suprafaţa totală este de peste 47.000 mp, iar Consiliul Local a hotărât în 2019 dezmembrarea acesteia în trei loturi. Lotul folosit pentru proiectul de regenerare urbană este lotul 1, în suprafaţă totală de 15.600 mp.

În urma licitaţiei publice, oferta declarată câştigătoare pentru contractul de proiectare şi execuţie a lucrărilor a fost cea depusă de asocierea SC ISCHIA SRL, SC GARDEN CENTER GRUP SRL, OBERCONS COMP SRL, SC SUBMIT SRL, SC MOVILAND MET SRL şi CONSUMCOOP GALATI SOCIETATE COOPERATIVĂ. Valoarea contractului este de 14.770.122,63 de lei cu TVA, iar durata de execuţie a lucrărilor care au demarat în luna martie este de 14 luni.

Valoarea totală a proiectului cu fonduri europene este de 19.330.158,88 lei, din care contribuţia de la bugetul local este de 447.665,46 lei, precizează municipalitatea.

VEZI FOTO în Galeria de imagini de mai jos! ↓↓↓

Articole similare:

- Primăria Galaţi face Parc de Aventură la fosta Uzină de apă nr. 1

- Contract semnat pentru noul Parc de Aventură din Galaţi

- Parc de Aventură cu fonduri europene, în zona Uzinei de Apă nr. 1

Mai multe din această categorie:

Lasă un comentariu