LIBERTY Galaţi, în parteneriat cu Universitatea Dunărea de Jos din Galaţi, lansează primul modul academic GREENSTEEL pentru studenţii din România. Universitatea va integra modulul GREENSTEEL în programa sa din luna octombrie 2022, oferind studenţilor oportunitatea de a învăţa despre schimbările climatice şi despre tehnologiile avansate de producţie a oţelului.
Iniţiativa face parte din proiectul Academiei GREENSTEEL create de LIBERTY care vizează şi alte universităţi de elită cu scopul de a consolida colaborarea dintre companie şi comunităţile academice şi de cercetare ştiinţifică.
Modulul dezvoltat de specialiştii LIBERTY Galaţi cuprinde patru domenii de studiu: schimbările climatice, procesele tradiţionale de fabricare a oţelului, noile tehnologii GREENSTEEL şi un segment în care studenţii îşi pot dezvolta abilităţile profesionale, precum gândirea analitică, abilitatea de a lua decizii, comunicarea şi colaborarea în echipă. Studenţii vor avea ocazia să înveţe despre noile tehnologii GREENSTEEL: captarea şi stocarea dioxidului de carbon (CCS), reducerea directă a fierului (DRI), utilizarea optimă a fierului vechi în cuptoarele cu arc electric, utilizarea hidrogenului şi a energiei regenerabile în industria siderurgică, având sprijinul experţilor din LIBERTY Galaţi.
Mihaela Vereş, Manager Resurse Umane la LIBERTY Galaţi, a declarat: „Pe măsură ce ne pregătim pentru industria viitorului, neutră în emisii de carbon, este important să colaborăm cu universităţi de elită din România pentru a pregăti specialiştii viitorului. În urmă cu doi ani, LIBERTY a semnat un parteneriat cu Universitatea “Dunărea de Jos” din Galaţi pentru a elabora o serie de programe. Astăzi lansăm - în premieră - un modul GREENSTEEL pentru studenţii care vor avea acces la o educaţie orientată spre viitor şi la oportunităţi de carieră în industria oţelului. Noua generaţie va lucra într-o industrie modernă, digitalizată, automatizată şi sustenabilă, iar obiectivul nostru pentru studenţi este să dobândească competenţele tehnice şi profesionale care îi vor ajuta în carieră.”
Prof.Dr. Lucian Georgescu, Rectorul Universităţii Dunărea de Jos a declarat: „În calitate de parteneri, suntem bucuroşi să ne alăturăm LIBERTY Galaţi în călătoria către o industrie siderurgică cu amprentă neutră de carbon şi să punem în centrul acesteia generaţiile viitoare. Prioritatea universităţii noastre este să le asigurăm studenţilor noi oportunităţi de învăţare şi dezvoltare. Cu această ocazie, doresc să îi încurajez pe tineri să contribuie activ la crearea unui viitor sustenabil.”
În iunie 2020, Sanjeev Gupta, Executive Chairman LIBERY Steel Group şi GFG Alliance, şi Prof. Dr. Lucian Georgescu, Rectorul Universităţii Dunărea de Jos, au semnat un Memorandum în vederea înfiinţării Academiei GREENSTEEL, un proiect care îşi propune să dezvolte proiecte educaţionale şi să încurajeze tinerii să se alăture industriei siderurgice pentru a contribui la dezvoltarea unor metode de producţie sustenabile, informează LIBERTY Galaţi.