În iunie, LIBERTY Galaţi şi Fundaţia GFG România lansează cea de-a doua ediţie a Clubului de Robotică, un program educaţional inovator dedicat copiilor angajaţilor companiei. Organizat în parteneriat cu Code School Galaţi, vara aceasta Clubul de Robotică îşi extinde cursurile de robotică gratuite către peste 140 de copii cu vârste cuprinse între 7 şi 18 ani, care vor avea oportunitatea de a pătrunde în lumea tehnologiilor avansate, de a se distra învăţând şi de a-şi dezvolta aptitudini pentru viitor.
În perioada 3-21 iunie 2024, angajaţii companiei LIBERTY Galaţi îşi pot înscrie copiii la cursurile de robotică desfăşurate în lunile iulie şi august, pe parcursul vacanţei de vară, care îşi propun să pregătească tinerii pentru viitor şi să le dezvolte pasiunea pentru inovaţie, în completarea curriculei şcolare. Copiii sub 11 ani vor învăţa să construiască maşini, roboţi şi dispozitive de control, folosind coduri de programare, iar copiii peste 11 ani vor construi şi programa roboţi care pot juca fotbal în echipe şi se vor distra organizând un campionat. În acelaţi timp, mentorii programului vor discuta cu părinţii şi copiii lor despre riscurile navigării pe internet şi modalităţile de prevenţie: cum împărtăşesc informaţiile personale, cum folosesc amprenta digitală şi cum să se protejeze de fraudele online şi de hărţuirea cibernetică.
"Prima ediţie a Clubului de Robotică a fost un real succes: locurile disponibile au fost completate în primele zile de la lansarea programului, iar copiii înscrişi au avut o experienţă extraordinară. De aceea ne dorim să oferim în continuare oportunităţi de dezvoltare copiilor angajaţilor noştri. Toate proiectele GFG au rolul să susţină generaţia următoare şi să o pregătească pentru un viitor diferit, mai verde, mai curat, definit de tehnologie. Ne bucurăm că putem sprijini copiii angajaţilor LIBERTY Galaţi pentru că familia este una dintre valorile principale ale grupului nostru", a declarat Georgina Crumpton, General Manager GFG Alliance şi al Fundaţiei GFG.
Radu Ionescu, General Manager LIBERTY Galaţi, a adăugat: "Roboţii devin o componentă esenţială în multe domenii – de la producţie şi sănătate la educaţie şi apărare. Robotica şi automatizarea au început să fie integrate deja în companiile moderne, inclusiv la LIBERTY Galaţi, iar în viitor vor deveni atribute standard în industrie şi în mediul de business. Aceste companii vor căuta persoane care au abilităţile de a construi, dezvolta şi opera sisteme de producţie robotizate, ingineri în robotică sau experţi care înţeleg tehnologiile inovatoare de producţie. Clubul nostru de robotică educă tânăra generaţie pentru acest viitor şi informează atât părinţii, cât şi copiii despre oportunităţile, dar şi riscurile unei lumi puternic tehnologizate. Anul acesta invităm mai mulţi angajaţi să îşi înscrie copiii în acest program extraordinar realizat în parteneriat cu Fundaţia GFG."
Dezvoltat anul trecut ca un proiect-pilot, Clubul de Robotică a reunit 120 de copii ai angajaţilor LIBERTY Galaţi, care au avut şansa de a participa la cursuri gratuite de robotică pe parcursul vacanţei de vară. Împreună cu Fundaţia GFG, compania a oferit o experienţă interactivă copiilor angajaţilor săi care au participat la cel puţin 8 sesiuni de robotică şi au construit diverse modele de roboţi folosind software intuitiv şi piese LEGO. La încheierea programului de vara trecută, Stan Pintilie, dispecer la Aglomerare şi Materii Prime LIBERTY Galaţi, a declarat: "Fetele mele gemene au participat cu bucurie la acest program. Trainerii au fost aproape ele şi le-au ajutat să înveţe cum să facă roboţei. Ca părinte şi angajat, cred că astfel de iniţiative sunt utile pentru copiii noştri".
Fundaţia GFG şi LIBERTY Galaţi susţin comunitatea şi educaţia tinerilor din Galaţi, majoritatea programelor fiind concentrate pe materiile STEM – ştiinţă, tehnologie, inginerie şi matematică. Fondată de Sanjeev Gupta şi soţia sa, Nicola, Fundaţia GFG îşi propune să dezvolte programe educaţionale care le oferă tinerilor o perspectivă asupra industriei prin experienţe din lumea reală, dezvoltându-le în acelaşi timp abilităţile de comunicare, încrederea în forţele proprii şi abilităţile interpersonale. Înfiinţată în Marea Britanie în 2017 şi lansată în România în august 2021, Fundaţia GFG lucrează cu parteneri educaţionali pentru a ajuta mii de tineri prin intermediul programelor STEM - de ştiinţă, tehnologie, inginerie şi matematică, în vederea dezvoltării competenţelor antreprenoriale şi identificării oportunităţilor din comunităţile locale, potrivit unui comunicat al companiei. FOTO, mai jos!