Festivalul de Fanfare "Iosif Ivanovici": Un weekend special pentru gălăţeni (FOTO) Recomandat

Luni, 13 Septembrie 2021 15:46
Publicat în Comunitate

O nouă ediţie, a XVI-a, a acestui eveniment tradiţional pentru Galaţi, Festivalul Naţional de Fanfare „Iosif Ivanovici”, care atrage numeroase trupe de fanfare din toată ţara, a avut loc în acest sfârşit de săptămână. Organizarea aparţine Centrului Cultural Dunărea de Jos alături de Consiliul Judeţean.
Anul acesta au participat muzicieni din Giurgiu, Covasna, Otopeni, Câmpia Turzii, Constanţa şi Galaţi, care s-au adunat pe esplanada Casei de Cultură a Sindicatelor. Reunirea lor a însemnat pentru spectatori o sâmbătă şi o duminică specială, cu ritmuri de fanfară, dansuri şi multă voie bună.
Cei îndrăgostiţi de farmecul inegalabil al muzicii, au trăit atmosfera eleganţei de altădată, orchestrele, împreună cu majoretele, au readus şi emoţia muzicii de promenadă, cu ritmuri tradiţionale, muzică de film sau interpretări ale unor piese musicale clasice.
Dirijorul Marin Boroghină comenta: „Aşadar, putem afirma că esenţa muzicii de divertisment se regăseşte în fascinaţia imediatului, în necesitatea comunicării spontane şi directe, într-o formă sinceră, nesofisticată. Pitorescul nostru oraş beneficiază, o dată în plus, de un Festival de Fanfare, producţie artistică de anvergură ce cuprinde o serie de reprezentaţii cu tentă de excepţionalitate, de real interes estetic”.

VEZI FOTO în Galeria de imagini de mai jos! ↓

Mai multe din această categorie:

Lasă un comentariu