26 DECEMBRIE 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Elevii şi profesorii din Galaţi se mobilizează să ajute refugiaţii ucraineni
Elevii şi profesorii din Galaţi se mobilizează să ajute refugiaţii ucraineni

După studenţii de la Universitatea ”Dunărea de Jos” din Galaţi, iată că şi elevii şi profesorii se mobilizează pentru a veni în ajutorul miilor de ucraineni care şi-au părăsit ţara de frica războiului.

Printre primii care au luat iniţiativă sunt elevii şi profesorii de la Colegiul Naţional Al. I. Cuza (CNAIC) care au demarat o colectă. ”Colegiul Naţional Al. I. Cuza Galaţi, în colaborare cu Asociaţia  pentru Onestitate şi Mobilizare - O.M. colectează donaţii pentru refugiaţii din Ucraina: apă plată şi minerală, alimente neperisabile, inclusiv conserve, produse de igienă, măşti medicale etc., dar nu îmbrăcăminte sau încălţăminte.  Donaţiile se colectează începând de luni, 28 februarie, în corpul B, la sala de lectură”, au anunţat reprezentanţii CNAIC. 

În acelaşi timp Diana-Cătălina Popa, profesor MERITO la Colegiul Naţional Vasile Alecsandri din Galaţi, a lansat o invitaţie tuturor profesoarelor să renunţe la mărţişoare şi flori, în timp ce pământul arde sub focul războiului din Ucraina.

”Le invit cu drag pe doamnele educatoare, învăţătoare şi profesoare, ca de altfel pe toate femeile extraordinare din preajma mea, să se alăture iniţiativei noastre: PROFESOARE FĂRĂ MĂRŢIŞOARE. Pentru că în martie 2022 pământul arde, hai să renunţăm la flori şi la mărţişoarele tradiţionale! Ne putem arăta iubirea faţă de fetele şi de femeile din viaţa noastră donând cele necesare refugiaţilor ucrainieni, cu şnur de mărţişor sau fără. Anul acesta îi dăm rost bun primăverii. Nu am intenţia de a-i critica pe cei care au luat flori şi mărţişoare. La rândul meu am făcut asta, pentru că acum câteva zile nici nu intuiam cum vor evolua lucrurile şi care vor fi nevoile comunităţii din care fac parte. Înţeleg importanta tradiţiei şi o respect cu tot dragul. Dar vremuri neobişnuite cer masuri neobişnuite.

Nu suspectez profesoarele că se îmbogăţesc din mărţişoare. Nici gând. Sunt profesoară. Majoritatea prietenelor mele foarte apropiate lucrează în învăţământ. Le cunosc valorile şi le iubesc necondiţionat.

Conştientizez nevoile celor care lucrează în industria florilor şi cred cu tărie că postarea mea nu le va afecta vital activitatea. De asemenea, le mulţumesc pentru feedback. Este dreptul fiecăruia de a alege. E doar o invitaţie de a contribui, fiecare în felul său. Make love, not war!”, a scris pe pagina sa de Facecbook, prof. Diana-Cătălina Popa.


Articole înrudite