Echipa filmului Capra cu Trei Iezi vine la Galaţi Recomandat

Luni, 24 Octombrie 2022 15:43
Publicat în Comunitate
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Pe 25 octombrie, regizorul Victor Canache şi producătoarea Luana Georgiţă vin la Galaţi pentru o proiecţie specială a filmului Capra cu Trei Iezi.
„Era odată o capră care avea trei iezi... În România secolului XIX, într-un sat izolat, o văduvă îşi apără cei trei copii de un prieten vechi de familie, devenit duşman. Bazat pe una dintre cele mai cunoscute poveşti ale lui Ion Creangă, filmul Capra cu Trei Iezi, cu Maia Morgenstern şi Marius Bodochi în rolurile principale, este un thriller care sapă în psihologia umană şi readuce în actualitate, sub o altă optică, o poveste extrem de populară. Marţi, 25 octombrie, de la ora 18:30, la Cinema City Galaţi va avea loc o proiecţie în avanpremieră a filmului, la care vor fi prezenţi regizorul Victor Canache, dar şi producătoarea Luana Georgiţă. Biletele pot fi cumpărate online”, potrivit unui comunicat al Transilvania Film.

film 2

Citită de cele mai multe ori în cheia unui basm pentru copii, Capra cu Trei Iezi este însă o poveste cu profunzimi psihologice care i-a trezit interesul regizorului Victor Canache: „Nimeni nu a mai ecranizat Capra cu Trei Iezi până acum, deşi toţi ştim povestea. Aş vrea ca după ce văd filmul, spectatorii să o recitească. S-ar putea să fie surprinşi. Filmul nu este o poveste pentru copii, ci un thriller plin de suspans. Tot ce veţi vedea pe ecran se regăseşte însă şi în basmul lui Creangă, dar e foarte important cum alegi să-l citeşti. Am avut norocul ca doi actori atât de mari – Maia Morgenstern şi Marius Bodochi – să mi se alăture în această aventură şi să dea viaţă unor personaje iconice.”
Victor Canache debutează în lungmetraj cu acest film. El a regizat în 2019 un scurt metraj cu acelaşi nume. Este cunoscut publicului şi ca actor, din producţii precum Luca (r. Horaţiu Mălăele).

film 3

Maia Morgenstern joacă în film rolul unei mame dispuse să-şi apere copiii cu orice preţ. Văduva care trăieşte izolată într-un sat de munte îşi dă seama că un prieten vechi de familie, jucat de Marius Bodochi, le vrea răul ei şi celor trei copii. Cum va reuşi să îi protejeze? Victimele „lupului mare şi rău”, copiii sunt jucaţi de Antonio Gavrilă, Răzvan Ilina şi Silviu Corbu. Scenariul este semnat de Victor Canache, producţia de Luana Georgiţă, iar montajul de Tudor D. Popescu.
Capra Cu Trei Iezi a câştigat Premiul Publicului la Festivalul Internaţional de Film Transilvania, în iunie 2022.
Capra cu Trei Iezi este produs de Casa de Filme Nouă şi este distribuit în România de Transilvania Film.
Programul complet al Caravanei, precum şi detalii despre bilete vor fi anunţate pe pagina de Facebook a filmului.
Trailerul filmului poate fi urmărit aici - https://www.youtube.com/watch?v=xGhrFm7bhMg.

Mai multe din această categorie:

Lasă un comentariu