Dramaticul gălăţean donează încasările din bilete către artiştii ucraineni Recomandat

Vineri, 13 Mai 2022 12:44
Publicat în Comunitate
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Teatrul Dramatic „Fani Tardini” Galaţi se alătură campaniei UNITER „Artişti români pentru artişti ucraineni” şi donează încasările din bilete la spectacolul O REPETIŢIE MOLDOVENEASCĂ din acest weekend pentru sprijinirea artiştilor din Ucraina.
Reprezentaţia este programată sâmbătă, 14 mai 2022, la ora 19:00, în Sala de Spectacole a Teatrului Dramatic „Fani Tardini”. Biletele pot fi cumpărate online de pe bilete.fanitardini.ro sau de la Agenţia Teatrală din Domnească 59.
Spectacolul O REPETIŢIE MOLDOVENEASCĂ are la bază piesa „O repetiţie moldovenească sau Noi şi iar noi”, o farsă într-un act scrisă în 1844 de Costache Caragiali „pentru plăcerea şi petrecerea a vreo câţiva prieteni” şi spune povestea plină de umor şi candoare a uneia dintre primele trupe de teatru în limba română din Moldova secolului al XIX-lea.
În distribuţie: Radu Horghidan (Caragiali), Ionuţ Moldoveanu (Greceano), Oana Mogoş (Domnişoara Marghioliţa), Elena Anghel (Domnişoara Homiceanu), Vlad Ajder (Idieru), Ştefan Forir (Bonciu), Răzvan Clopoţel (Anton), Florin Toma (Boian), Cristina Uja Neagu (Doamna Mase) şi Cristian Gheorghe (Directorul Mase).
Spectacolul, în regia lui Cristian Ban şi scenografia Andreei Săndulescu, a avut premiera luna trecută şi este produs de Teatrul Dramatic „Fani Tardini” în cadrul Proiect 9. Teatru Românesc Contemporan. Reprezentaţia durează 110 minute, se arată într-un comunicat al Teatrului.
Campania „Artişti români pentru artişti ucraineni” este iniţiată de Uniunea Teatrală din România, în parteneriat cu Worldwide Reading Project şi CITD (The Center for International Theatre Development) din Baltimore. Campania este un proiect de strângere de fonduri care se va desfăşura în perioada 16 mai – 15 iunie 2022, se arată într-un comunicat de presă emis de UNITER.

Mai multe din această categorie:

Lasă un comentariu