24 NOIEMBRIE 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Consolidarea mecanismelor de funcționare a clusterului turistic Cahul-Reni-Galați
Consolidarea mecanismelor de funcționare a clusterului turistic Cahul-Reni-Galați

Cel de-al treilea seminar „Consolidarea mecanismelor de funcționare a clusterului turistic Cahul-Reni-Galați” din cadrul proiectului „Dezvoltarea și promovarea turismului verde în sectorul dunărean al bazinului Mării Negre (raionul Cahul, Republica Moldova; raionul Reni, Ucraina și județul Galați, România)” s-a desfășurat la Galați în data de 19 mai 2023.

La eveniment au participat reprezentanți ai prestatorilor de servicii turistice din cele trei regiuni transfrontaliere, dar și staff-ul proiectului: domnul Liubomir Chiriac, manager de proiect, director executiv, IDIS ”Viitorul”, domnul Conf. univ. dr. ing. Cristian Munteniță, coordonator de proiect, Universitatea „Dunărea de Jos” din Galați, România; doamna Liliana Ivanova coordonator de proiect, Comunitatea teritorială Reni, Ucraina și domnul Rența Sergiu, coordonator de proiect Consiliul Raional Cahul.

Au fost analizate subiecte de discuții care au avut la bază o serie de noțiuni  legate de mecanismele practice privind implementarea programului comun de dezvoltare a clusterului turistic Cahul-Reni-Galați din perspectiva valorificării potențialului turistic transfrontalier și din perspectiva dezvoltării infrastructurii turistice transfrontaliere. Tot la acest eveniment s-au examinat propunerile referitoare la elaborarea Statutului juridic privind activitatea clusterului turistic Cahul-Reni-Galați și lansarea mecanismelor practice de funcționare a clusterului turistic.

Proiectul transfrontalier „Dezvoltarea și promovarea turismului verde în sectorul dunărean al bazinului Mării Negre (raionul Cahul, Republica Moldova; raionul Reni, Ucraina și județul Galați, România)”, BSB 817 este implementat de către Institutul pentru Dezvoltare și Inițiative Sociale (IDIS) „Viitorul” (Moldova), iar partenerii sunt: Universitatea ”Dunărea de Jos” din Galați (România), Consiliul raional Cahul (Moldova), Primăria Reni (Ucraina). Proiectul este parte a Programului Operațional Comun „Bazinul Mării Negre 2014-2020” și este cofinanțat de către Uniunea Europeană prin intermediul Instrumentului European de Vecinătate și de către țările participante: Armenia, Bulgaria, Georgia, Grecia, Republica Moldova, România, Turcia și Ucraina fiind finanțat prin Programul Operațional Comun Bazinul Mării Negre 2014-2020, iar costul total al proiectului este 754 210,00 EURO, și are o perioadă de implementare: 15 decembrie 2020 – 23 iunie 2023 (30 de luni).

Proiectul contribuie la îmbunătățirea politicilor transfrontaliere, la stabilirea unui mediu de afaceri atractiv pentru turism și la realizarea, la nivel transfrontalier, a unei platforme de dialog eficiente între instituții și de la o persoană la alta. Totodată, a fost creat un ghid privind turismul transfrontalier, accentul fiind pus pe turismul ecologic; o hartă cu trei rute turistice transfrontaliere; o broșură informativă pentru turiști; dar și un program comun pentru dezvoltarea turismului transfrontalier în raionul Cahul, raionul Reni și județul Galați. Activitățile proiectului sunt axate pe dezvoltarea politicilor, crearea și consolidarea unui cluster turistic transfrontalier între Cahul (Moldova), Reni (Ucraina) și Galați (România), care va stimula dezvoltarea turismului verde la frontieră și va crește calitatea serviciilor turistice, a numărului de turiști în regiune, îmbunătățind calitatea vieții comunităților din regiune.

Acest comunicat de presă a fost produs cu ajutorul financiar al Uniunii Europene. Conținutul său este responsabilitatea exclusivă a proiectului „Dezvoltarea și promovarea turismului verde în sectorul dunărean al bazinului Mării Negre (raionul Cahul, Republica Moldova; raionul Reni, Ucraina și județul Galați, România)”, BSB-817 și nu reflectă neapărat punctele de vedere ale Uniunii Europene. Pentru a afla alte detalii legate de proiect, ne puteți contacta la adresa de email: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.


Articole înrudite