26 NOIEMBRIE 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Concurs naţional de pescuit pentru nevăzători, la Zătun
Concurs naţional de pescuit pentru nevăzători, la Zătun

Concursul Naţional de Pescuit pentru persoane nevăzătoare a fost organizat, anul trecut, în premieră naţională la Galaţi. Ideea organizării acestei competiţii a prins contur după ce, în urmă cu doi ani, Consiliul Judeţean Galaţi a organizat, tot la Balta Zătun şi tot în premieră naţională, o astfel de competiţie la nivel judeţean, la startul căreia s-au aliniat 15 nevăzători, membri ai Asociaţiei Nevăzătorilor din România, filiala Galaţi. Acum, numărul participanţilor este mult mai mare.

”Dacă este sfârşitul lunii iulie, începutul lunii august, este concursul  de pescuit pentru nevăzători la Galaţi, la baza de agrement Zătun, concurs organizat de Consiliul Judeţean Galaţi, în parteneriat cu Asociaţia Nevăzătorilor Galaţi. Anul acesta sunt  aici membri de la 25 de filiale ale asociaţiilor de nevăzători din ţară, plus cea de la Galaţi, peste 100 de persoane participante. Numărul este mai mare decât anul trecut semn că oamenilor le-a plăcut la Galaţi, oamenii vin la Galaţi cu plăcere, se simt bine, fac glume. Sunt oameni sănătoşi care se plâng, dar oamenii aceştia nu se plâng şi fructifică la maxim ieşirile în natură“, a spus preşedintele Consiliului Judeţean Galaţi, Costel Fotea. 

Nevăzătorii gălăţeni aşteaptă, de la an la an, din ce în ce mai mulţi participanţi. Peste 43 de echipe s-au înscris în concurs. 

”Fiecare echipă are în componenţă o persoană nevăzătoare şi însoţitorul care o ajută cu tot ce îi trebuie. Toată lumea se simte bine la Galaţi, la Zătun şi de la an la an acest campionat are din ce în ce mai mulţi participanţi”, a spus Vasilică Ilieş, preşedintele Asociaţiei Nevăzătorilor Galaţi. 

Prima captură a concursului a fost a unui brăilean , o roşioară. ”Nu am clopoţei la undiţă, colegul însoţitor mă ajută. E prima oară când pescuiesc şi prind ceva“, spunea pescarul brăilean. Pentru participanti s-a pregătit şi o delicioasa ciorbă din  peşte. 

S-au acordat cinci premii, dintre care două premii speciale pentru cea mai mare captură şi pentru cel mai tânăr participant. Locul întâi a revenit echipei care a prins puţin peste 1,7  kg de peşte, cea mai mare captură a cântărit 367 g, iar cel mai tânar participant a avut 12 ani. Premiile au constat în echipamente profesionale de pescuit, tensiometru, tabletă şi cântar, toate adaptate pentru a fi utilizate de către nevăzători. La finalul competiţiei, toţi participanţii au avut parte de un prânz cu specific pescăresc, de la care nu a lipsit ciorba de peşte.


Articole înrudite