04 MAI 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Complexul Muzeal Galaţi prezintă Catalogul de seminţe 2024
Complexul Muzeal Galaţi prezintă Catalogul de seminţe 2024

Ediţia anuală a Catalogului de seminţe (Index Seminum nr. 24), întocmit în cadrul Grădinii Botanice Galaţi, a apărut la începutul lunii ianuarie 2024 şi cuprinde 933 de specii, de la care au fost recoltate seminţe în ultimul sezon de vegetaţie.
„Majoritatea eşantioanelor de seminţe aparţin speciilor de plante cultivate în cadrul Grădinii Botanice Galaţi, însă pe lângă acestea, sunt incluse şi seminţe colectate de la plantele crescute spontan în Grădina Botanică, dar şi din judeţele Galaţi şi Constanţa. Catalogul de seminţe este distribuit internaţional la peste 500 de instituţii internaţionale de profil (grădini botanice, arboretum-uri, centre de cercetare, universităţi) de pe toate continentele. Realizarea schimbului internaţional de material vegetal se face cu respectarea Convenţiei privind Diversitatea Biologică (Rio de Janeiro, 1992), seminţele fiind distribuite doar în scop ştiinţific, respectiv conservarea speciilor, îmbogăţirea patrimoniului vegetal şi educaţie”, a declarat dr.ing. Paul Lupoae, managerul Complexului Muzeal de Ştiinţele Naturii „Răsvan Angheluţă” Galaţi.
Catalogul de seminţe poate fi vizualizat de cei interesaţi accesând site-ul oficial al CMSN Galaţi, www.cmsngl.ro, la rubrica „Publicaţii”.
Grădina Botanică Galaţi este membru fondator al Asociaţiei Grădinilor Botanice din România (AGBR) şi membru candidat în cadrul Botanic Gardens Conservation International (BGCI) cu sediul în Royal Botanic Gardens Kew (Marea Britanie), informează Complexul Muzeal Galaţi.


Articole înrudite