23 DECEMBRIE 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App

Anul viitor, elevii Colegiului Tehnic de Industrie Alimentară şi Turism “Dumitru Moţoc” vor avea locuri de cazare în clădirile anexe ale liceului. Momentan se efectuează lucrări de reabilitare, care vizează schimbarea de uşi şi geamuri, montarea de lambriuri şi igienizare, în valoare totală de un milliard de lei vechi.

Deşi se lucrează la foc automat, camerele nu vor putea fi date în folosinţă în acest an.

„Să zicem că lucrările de reabilitare se termină într-o lună, dar urmează achiziţionarea mobilierului, deci alţi bani. La vizita făcută zilele trecute de reprezentanţii Primăriei ni s-a zis să facem adrese prin care să solicităm pe rând bani pentru cele aproximativ 60 de locuri de cazare care ar urma să fie folosite de elevii noştri”, a spus directoarea Colegiului de Industrie Alimentară „Dumitru Moţoc”, Corina Gavrilă.

În clădirea cuprinsă în proiectul de reabilitare se mai află şi câteva săli de clasă, dar şi laboratoare care vor putea fi utilizate după terminarea lucrărilor.

„Următoarea investiţie este acoperişul, care are nevoie de reparaţii. Până atunci nu se va zugrăvi. Când se vor termina şi aceste lucrări va fi nevoie de bani pentru amenajarea băilor, bani pentru mobilier, iar pentru darea în folosinţă este nevoie de autorizaţia pentru funcţionare, care nu se dă de pe o zi pe alta, deci va mai dura”, a explicat purtătorul de cuvânt al Primăriei Galaţi, Mihai Costache.

Până atunci, elevii colegiului vor trebui să găsească cazare pe la alte cămine, cum au făcut şi în ceilalţi ani. La început de an sunt înscrişi 1.140 de elevi, dintre care aproape 70% provin din mediul rural. „Copiii care locuiesc în comunele alăturate fac naveta, dar foarte mulţi au venit să le eliberăm adeverinţe de elevi ca să se poată caza la căminele din cadrul altor licee”, a mai spus directoarea colegiului.


Articole înrudite