Bogdan Ciucă a fost ales preşedinte al Academiei de Ştiinţe Juridice din România Recomandat

Joi, 17 Noiembrie 2022 16:04
Publicat în Comunitate
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

Consiliul ştiinţific şi Adunarea generală a Academiei de Ştiinţe Juridice din România (AŞJR) a aprobat, săptămâna trecută, primirea unui număr de 16 Membri Corespondenţi, 8 Membri Titulari şi 6 Membri de Onoare şi un Membru de Onoare Post-mortem. De asemenea, după o serie de dezbateri pe teme fundamentale pentru dreptul românesc, Adunarea Generală a Academiei de Ştiinţe Juridice din România a procedat la alegerea noului preşedinte al academiei. Prof. univ. dr. Bogdan Ciucă a fost votat în unanimitate de membrii prezenţi, personalităţi de marcă a ştiintelor juridice, rectori, decani, cadre didactice din învăţamântul superior.
"Doamnelor şi domnilor membri ai Academiei de Ştiinte Juridice din România, Au trecut şapte ani de la alegerea primului prezidiu. Majoritatea dintre noi cântărim timpul cu o măsură anume, îl considerăm o resursă epuizabilă şi extrem de preţioasă. Suntem interesaţi de cât de repede trece, de cum îl consumăm, de ce lăsăm în urmă şi de cât de mult  putem influenţa viitorul. În cei şapte ani, unora ni s-au născut copiii, au apărut nepoţii, am avut trista experienţă a pierderii celor dragi şi chiar a unor colegi din cadrul academiei noastre. Am trăit momente frumoase, tensionante sau triste. Ne-am bucurat, am performat profesional şi ne-am lăsat acoperiţi de nostalgii şi amintiri frumoase. Pentru că fiecare dintre dumeavoastră aparţineţi elitei juridice româneşti şi sunteţi specialişti ai Dreptului, pentru că iubim acest domeniu, cred că este momentul să ne implicăm în ceea ce poate transforma anul 2023 în „Anul Academiei de Ştiinţe Juridice din România”, iar această academie  să devină o veritabilă agora a lumii juridice, un proiect la care să contribuim semnificativ şi consistent fiecare dintre noi, să fie o realizare comună la care să ne raportăm cu mândrie profesională, să fie spaţiul unde vom trăi momente de care să ne amintim cu plăcere şi să putem privi oricând în urmă fără a avea motive să exclamăm: dia perdita", a spus Bogdan Ciucă.
Bogdan Ciucă este cel mai tânăr preşedinte al unei academii de ramură şi singurul gălăţean, membru al acestui for academic.

Mai multe din această categorie:

Lasă un comentariu