7 motive pentru a alege mochetă pentru casa dvs. Recomandat

Vineri, 04 Iunie 2021 00:00
Publicat în Comunitate
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Mocheta este de departe cea mai populară și versatilă soluție de acoperire a podelelor de pe piață. Și este ușor de văzut de ce. Citiți în continuare pentru a afla beneficiile covorului pentru uz rezidențial.

Raport calitate-preț

Mocheta este una din cele mai apreciate tipuri de pardoseală, datorită frumuseții, confortului, liniștii și siguranței sale, cât și datorită asigurării unei suprafețe rezistente la alunecare, care este deosebit de importantă pentru grupurile vulnerabile (vârstnici și copii mici).

Cu gama largă de mochete disponibile, există o soluție pentru practic orice nevoie de buget și decor.

Crearea unui aspect plăcut

Completați tema decorului - sau creați una complet nouă - din gama extinsă de culori de mochetă, cu diferite texturi de suprafață și modele. Vizitați site-urile producătorilor, comercianților și furnizorilor de produse și servicii - varietatea mochetelor nu a fost niciodată mai mare.

Căldură și confort

Experimentați senzația de căldură și incluziune cu amortizare moale și confort la picioare. Mocheta oferă o senzație de confort cald și moale. Oamenii se simt confortabil într-o cameră cu mochetă, chiar dacă temperatura este cu câteva grade mai mică decât într-o cameră fără.

Alegerea unei podele sănătoase

Contrar mitului urban, mocheta aduce o contribuție foarte pozitivă la sănătatea și bunăstarea umană. Un covor bine întreținut ajută, de asemenea, la purificarea aerului prin reducerea poluanților din interior care pot declanșa alergie și astm la persoanele sensibilizate. Suprafața covorului captează praful aerian care conține alergeni și absoarbe contaminanții din interiorul și exteriorul clădirii, inclusiv compuși organici volatili (COV).

Un studiu major realizat de Societatea Germană pentru Astm și Alergie (DAAB) a constatat că mocheta de la perete la perete a redus praful din aer la jumătate din cel găsit deasupra suprafețelor dure ale pardoselii. Cercetătorii au ajuns la concluzia că pentru persoanele deosebit de sensibile care suferă deja de daune anterioare ale căilor respiratorii, selectarea unui material de pardoseală care leagă praful și nu îl emite în aerul care urmează să fie respirat este un aspect preventiv esențial.

Mocheta contribuie, de asemenea, la un mediu interior mai liniștit prin reducerea zgomotului excesiv, care este o cauză majoră de stres și iritare.

Siguranță

Mocheta, o pardoseală inerentă rezistentă la alunecare, reduce atât riscul de accidente cauzate de alunecări și căderi, cât și probabilitatea de rănire gravă atunci când acestea apar.

Pentru copiii mici, covorul amortizează căderile care vin odată cu învățarea târârii sau a mersului pe jos. Pentru vârstnici, suprafețele dure alunecoase pot fi extrem de periculoase. O mochetă vă asigură cea mai bună protecție posibilă împotriva rănilor grave rezultate din alunecări și căderi în casă.

Izolație termică

Mocheta este un izolator termic excepțional de bun. Valoarea izolației covorului este similară cu izolarea din fibră de sticlă și poate fi de până la zece ori mai mare decât cea a altor învelitoare de pardoseală. Creșteri suplimentare ale izolației termice se obțin atunci când mocheta este instalată pe un strat de acoperire.

Mocheta poate ajuta la reducerea semnificativă a costurilor energetice la încălzire și răcire și, prin urmare, emisiile de gaze cu efect de seră, atunci când există o diferență de temperatură între aerul interior și cel de sub podea. Podelele neizolate reprezintă 10-20% din pierderile de căldură dintr-o locuință.

O pardoseală cu mochetă se simte mai caldă sub picioare și nu necesită încălzirea pe care o necesită o cameră cu o suprafață netedă. Acest lucru va duce la economii suplimentare de energie.

Cel mai mare beneficiu al mochetei se obține atunci când este acoperită o suprafață cât mai mare, de preferință de la perete la perete. Acest lucru se datorează faptului că reducerea pierderilor de căldură este proporțională cu suprafața mochetată.

Acustică

Covorul înmoaie sunetele dure și creează un mediu interior mai liniștit. Instalarea mochetei și a covoarelor este singura metodă disponibilă pentru eliminarea zgomotului excesiv generat de impactul podelei, cum ar fi zgomotul produs de căderile de picioare, scaunele trase pe podea și obiectele scăpate pe jos. Acest lucru este deosebit de important în casele în care copiii care aleargă și sar, unde aceștia pot produce impacturi puternice pe podea, contribuind în mare măsură la nivelurile de zgomot ambiental.

Mocheta contribuie, de asemenea, la controlul reverberației sunetului, termenul folosit pentru a descrie gradul în care sunetul rezistă într-o cameră. Casele reverberante sunt, în general, locuri zgomotoase și cu ecou, în care comunicarea vocală, în special prin telefon, este dificilă.

Mai multe din această categorie:

Lasă un comentariu