De mai bine de doi ani, la Spitalul Judeţean Galaţi se realizează proceduri de tromboliză, un tratamentul salvator în caz de AVC. Potrivit preşedintelui Consiliului Judeţean Galaţi, Costel Fotea, de la demararea acestui program au fost realizate aproximativ 200 de astfel de proceduri.
„Tromboliza salvează viaţa pacienţilor cu accident vascular cerebral (AVC). O procedură medicală ce se face şi la Spitalul Judeţean Galaţi de mai bine de doi ani. Practic, cu ajutorul acestei proceduri medicale pacienţii pot fi salvaţi. Tromboliza reduce semnificativ riscul de a rămâne cu sechele după un accident vascular cerebral ischemic. Cu o condiţie majoră - pacienţii să ajungă cât mai repede la spital, adică în cel mult 4 ore de la producerea AVC-ului (fereastra terapeutică). Este foarte important ca oamenii să recunoască semnele unui AVC ischemic şi să ceară ajutor cât mai repede. Sunt informaţii care le pot salva viaţa. Din păcate, unii pacienţi nu pot beneficia de acest tratament pentru că nu ajung în timp util, iar din acest motiv rămân, din nefericire, cu sechele pe viaţă. De la demararea acestui program, la Spitalul Judeţean au fost realizate aproximativ 200 de proceduri de tromboliză“, spune Costel Fotea.
Citeşte şi Premieră medicală la Galaţi: Tromboliza, tratamentul salvator în caz de AVC, practicată şi la Spitalul de Urgenţă Galaţi