Victima arsă din blocul care a explodat în centrul Galațiului a decedat Recomandat

Miercuri, 04 Noiembrie 2020 15:47
Publicat în Știrea zilei
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

În urmă exploziei care a avut loc joia trecută în zona centrală a orașului Galați, când, în urma unei acumulări de gaze de la parter, a avut loc o deflagrație care a afectat o scară de bloc, dar şi zona din jur, s-a înregistrat o victima decedată. Este vorba despre bărbatul în vârstă de 89 de ani, care era proprietarul apartamentului de la parter unde ar fi avut loc acumularea de gaze ce a provocat deflagrația. Acesta a murit la Spitalul de Urgență Galaţi. Suferise arsuri pe peste 60 la sută din suprafaţa corpului.

Totodată, la autorităţi a ajuns şi un raport preliminar al anchetei legate de cauzele exploziei şi de starea blocului. „După deflagraţie am primit un raport de la Inspectoratul de Stat în construcţii din care am constatat că explozia, deflagraţia, a avut loc din cauza unei acumulări de gaze într-un apartament situat la parterul blocului N6. S-a luat măsura de interzicere a folosirii scării numărul 5 a blocului N6 până la primirea raportului de expertizare tehnică. Am primit şi un memoriu tehnic al expertului tehnic care a stabilit că sunt anumite elemente din structura blocului care ar trebui consolidate, este necesară realizarea unor cămăşuiri, sprijiniri. S-a dispus ca acea scară să nu fie folosită decât de aceia abilitaţi a face verificări. Urmează ca apoi, după consolidare, să se efectueze o altă expertiză tehnică, ocazie cu care se vor dispune noi măsuri. Din informaţiile pe care le deţin eu, sunt zece apartamente în scara blocului afectate”, a precizat Eugen Hristache, prefectul judeţului.

Este clar că în aceste condiţii cei care locuiesc în bloc nu se mai pot întoarce acolo, nu mai este sigur să locuiască. „Primăria municipiului Galaţi a făcut în regim de urgenţă 47 de anchete sociale la tot atâtea familii care au fost afectate de explozia de la blocul N6. Putem pune la dispoziţie la solicitare, celor care au fost afectaţi, spaţii de cazare temporare în apartamentele de intervenţie pe care le avem. Cei care vor solicita spaţii de cazare pot primi şi cazarmament şi hrană de la Cantina de Ajutor Social. Până la această dată am înregistrat cinci solicitări într-o primă etapă, cele cinci familii şi-au schimbat opţiunea şi urmează să locuiască la rude sau la prieteni. Acum am primit alte două solicitări, două familii care urmează să vizioneze spaţiile şi să decidă dacă vor accepta sau nu sprijinul nostru“, a precizat Petrica Paţilea, purtător de cuvânt Primăria Galaţi. În plus, municipalitatea gălăţeană analizează şi care ar fi metodele prin care ar putea ajuta financiar pentru realizarea reparaţiilor necesare blocului.

Mai multe din această categorie:

Lasă un comentariu