Studiile pentru drumul care va lega Galaţiul de A2, gata în partea a doua a anului 2023 Recomandat

Miercuri, 09 Februarie 2022 15:33
Publicat în Știrea zilei
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Astăzi, în prezenţa ministrului Transporturilor, Sorin Grindeanu, a fost semnat la Bucureşti un protocol de colaborare între CNAIR şi Asociaţia de Dezvoltare Intercomunitară înfiinţată de către consiliile judeţene din Galaţi, Brăila, Ialomiţa şi Călăraşi, pentru realizarea unui drum expres pe ruta Galaţi - Brăila - Slobozia (Ialomiţa) - Drajna - Autostrada A2 - Chiciu (Călăraşi), anunţă Consiliul Judeţean (CJ) Galaţi.

(Citeşte şi 4 judeţe îşi unesc forţele pentru drumul care va lega Galaţiul de Autostrada Soarelui)

„A fost înfiinţaţă o Asociaţie de Dezvoltare Intercomunitară pentru a realiza o conexiune rapidă a regiunii cu Autostrada Soarelui, dar şi cu Republica Moldova, prin intermediul viitoarei Centuri Mari a Galaţiului. Mai mult, prin acest proiect traficul se va desfăşura, acolo unde este posibil, în exteriorul localităţilor. Facem deja paşi importanţi pentru a demara în cel mai scurt timp procedurile de achiziţie publică pentru realizarea studiului de fezabilitate şi a documentaţiei tehnice pentru drumul expres, astfel încât, în partea a doua a anului viitor, toate studiile să fie finalizate. Aceste studii vor fi realizate iniţial cu bani din bugetul celor patru consilii judeţene, urmând ca sumele să fie recuperate ulterior din fonduri europene, prin intermediul CNAIR. Drumul expres va avea o lungime de aproximativ 150 de kilometri, iar pentru construirea lui vor fi atrase fonduri europene pe noul buget al Uniunii Europene. Valoarea investiţiei, estimată în acest moment la aproximativ 400 de milioane de euro, va fi stabilită de către specialişti după realizarea studiului de fezabilitate. Doar cu implicarea autorităţilor locale şi colaborând administrativ, atât la nivel regional, cât şi la nivel central, putem dezvolta în mod viabil această regiune”, a declarat Costel Fotea, preşedintele CJ Galaţi.

De asemenea, tot astăzi, preşedintele CJ Galaţi a semnat şi protocoale de colaborare pentru realizarea studiilor de fezabilitate şi a documentaţiei tehnice în vederea construirii unui drum de legătură între viitoarea Centură Mare a Galaţiului şi Drumul Expres Galaţi - Brăila, aflat deja în implementare, precum şi pentru modernizarea DN25, pe o lungime de peste 40 de kilometri, între Galaţi şi Tudor Vladimirescu, subiect despre care Monitorul de Galaţi a relatat în articolul „Costel Fotea a preluat de la Ministerul Transporturilor două proiecte esenţiale de infrastructură rutieră.

Mai multe din această categorie:

Lasă un comentariu