Şofer agresat, autobuze cu geamurile sparte

Luni, 12 Octombrie 2015 11:00
Publicat în Știrea zilei
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Două grupuri de scandalagii, probabil rromi, au facut prăpăd duminică seara în staţia de autobuz de la capătul de linie din Micro 19. Au luat la bătaie un şofer, au alergat un altul şi au spart parbrizele la doua autobuze care se aflau la capăt de linie. De fapt cele două grupuri, unul format din trei indivizi, altul din doi, se băteau chiar în staţie. Doi dintre cei bătuţi au căutat refugiu în autobuz iar ceilalţi, simţind că le fuge prada, au sărit după ei. 

„Trei erau la uşi, parcă erau posedaţi, erau beţi, poate şi drogaţi. Au dat şi în altă maşină parcată, l-au alergat pe coleg apoi i-au văzut în maşina mea. Nu ştiam ce bubuie în maşină. Îmi făceau semn să deschid. Cred că voiau să urce peste cei intraţi în maşină. Nu am vrut. Îmi-era frică să nu aibă cuţite, să nu iasă cine ştie ce. Ceilalţi pasageri coborâseră... Au deschis uşa din faţă, forţând-o, şi m-au luat la bătaie, m-au zgâriat, mi-au băgat degetele în ochi iar unul a vrut să îmi spargă capul cu o sticlă de bere, dar am apucat să mă feresc. Atunci au spart şi parbrizul. Normal că ţi-e teamă în astfel de condiţii... Am 54 de ani, dar, din păcate, am mai avut experienţe neplăcute. Poliţia vine, dar... unora ca ăştia nici nu le păsa că am sunat la poliţie“, a spus şoferul agresat. Autobuzul pe care îl conducea are parbrizul spart şi înlocuirea acestuia va costa 8.600 lei. 

„Din păcate, astfel de incidente sunt din ce în ce mai dese. Am avut trei în numai şase luni: două cu şoferii de microbuze şi unul cu acest grup. Şi şoferilor noştri le e teamă, nici nu ştim ce măsuri să mai luăm. Poate dacă ar fi mai multe patrule... Poliţiştii locali ne ajută la controale, dar ar trebui să aveam mai mult timp poliţişti lângă noi, nu de alta, dar în autobuze am găsit şi urmăriţi general”, a spus Ionel Chiriac, şef siguranţa circulaţiei Transurb Galaţi. 

Şi conducerea Transurb Galaţi se gândeşte să ia măsuri. „Noi colaborăm cu poliţia, aceştia fac anchete, dar tot apar cazuri. Singura soluţie care a mai rămas ar fi să montăm camere de supraveghere în autobuze, dar asta înseamnă bani. Poate îi vom putea prevede în bugetul anului viitor“, a spus Genica Totolici, manager Transurb Galaţi.

Mai multe din această categorie:

Lasă un comentariu