Galați: Se modifică ghidul privind finanţările nerambursabile pentru activităţi culturale Recomandat

Miercuri, 22 Februarie 2023 09:17
Publicat în Știrea zilei
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Primăria municipiului Galaţi a pus la dispoziţia cetăţenilor proiectul de hotărâre pentru modificarea "Ghidului privind regimul finanţărilor nerambursabile din fonduri publice alocate pentru activităţi culturale nonprofit de interes general".
Acest ghid are ca scop selectarea celor mai bune proiecte culturale ce urmează a fi finanţate din bugetul local. Modificările propuse vizează introducerea posibilităţii ca finanţarea să poată fi acordată atât într-o tranşă unică, dar există şi opţiunea pentru proiectele cu valoarea finanţării egală sau mai mare de 150.000 de lei, ca finanţarea să poate fi acordată în maxim 3 tranşe: tranşa 1 - maxim 30%, tranşa 2 - maxim 30%, tranşa 3 - 40% (sau diferenţa rămasă). Pentru proiectele cu valoarea finanţării mai mică de 150.000 de lei, finanţarea poate fi acordată în 2 tranşe: tranşa 1 - maxim 30%, tranşa 2 - 70% (sau diferenţa rămasă).
De asemenea, se propune ca valoarea maximă ce poate fi acordată unui proiect să fie de 500.000 de lei.
În plus, au mai fost introduse mai multe modificări privind dosarul de decont.
Bugetul total ce va fi alocat pentru finanţarea activităţilor culturale nonprofit urmează a fi stabilit după aprobarea acestor modificări. În anul 2022, Primăria municipiului Galaţi a alocat un buget de 1.000.000 de lei fără TVA, pentru finanţarea nerambursabilă din fondurile publice pentru activităţi culturale nonprofit de interes general.
Documentaţia proiectului de aprobare a Ghidului de finanţare poate fi consultată pe site-ul instituţiei primariagalati.ro la secţiunea Transparenţă decizională sau la sediul instituţiei din str. Domnească, nr. 54, Biroul Managementul Calităţii, transparenţă decizională, strategii şi politici publice.
Propunerile, sugestiile, opiniile cu valoare de recomandare privind proiectul de act normativ supus consultării publice se pot depune până la data de 02 martie 2023, prin formularul online disponibil pe pagina de internet a instituţiei la secţiunea Transparenţă decizională sau la Registratura Generală a instituţiei din Galaţi, str. Domnească, nr. 54.

Mai multe din această categorie:

Lasă un comentariu