Proiect eolian de 120 milioane euro în județul Galați Recomandat

Sâmbătă, 03 Septembrie 2022 00:00
Publicat în Știrea zilei
Evaluaţi acest articol
(4 voturi)

Suedezii de la OX2, cel mai mare operator independent de proiecte eoliene la nivel european, încep lucrările la una dintre primele lor investiții pe plan local, un parc eolian în Galați, evaluat la 120 de milioane de euro. Lucrările sunt derulate prin intermediul companiei de proiect Green Breeze, deținută în totalitate de OX2, după cum arată datele de la Confidas. Investiția va fi realizată pe raza a trei comune gălățene, Frumușița, Cuca și Smârdan, din județul Galați, notează Ziarul Financiar.

Potrivit datelor publice, capacitatea proiectului va fi de 99,2 MW. Ceea ce este interesant este că turbinele care vor fi aduse pentru acest proiect au o capacitate de 6,2 MW în contextul în care la acest moment cele mai mari turbine eoliene montate local au o capacitate de 2,5 MW. În total, proiectul va fi format din 16 turbine eoliene cu o înălțime de 165 de metri.

„Parcul eolian este amplasat într-o zonă cu un potențial eolian foarte bun pentru dezvoltarea centralelor eoliene. În comunele învecinate și în comuna Frumușița există sau sunt în curs de aprobare propuneri pentru dezvoltarea de astfel de centrale electrice eoliene, precum și de parcuri de panouri solare, prin care se dorește exploatarea potențialului de energie regenerabilă a zonei“, se arată în documentele publice disponibile pe site-ul Agenției Naționale pentru Protecția Mediului.

Mai multe din această categorie:

Lasă un comentariu