Premieră NAŢIONALĂ: Fetiţă muşcată de câini în curtea spitalului, despăgubită de instanţă Recomandat

Joi, 17 Mai 2018 16:05
Publicat în Știrea zilei
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Pentru prima oară o instanţă despăgubeşte nu doar victima unui atac canin, petrecut în anul 2015 în curtea Spitalului din Tîrgu Bujor, ci şi pe părinţii acesteia. Victima este o fată care la aceea dată avea 5 ani şi care a fost muşcată de un câine pe când se afla în curtea spitalului din Tîrgu Bujor alături de mamă.
Decizia a fost luată de o instanţă a Tribunalului Galaţi, dar nu este definitivă. "Este o premieră, a fost obligat în solidar primarul împreună cu unitatea administrativă teritorială Tîrgu Bujor la plata a 10.000 de euro despăgubiri morale pentru fetiţa muşcată de câinii fără stăpân în curtea spitalului de la Tîrgu Bujor, dar şi pentru părinţii acestia care vor primi 1.000 de euro, la fel, despăgubiri morale. Dacă soluţia va rămâne aşa, se va constitui un precedent important, deoarece se vor da despăgubiri şi pentru părinţi, chestiune care nu s-a mai întâmplat în astfel de situaţii. Este o decizie importantă, să vedem dacă părţile vor dori să o atace. Fetiţa are o cicatrice la coapsă care nu s-a vindecat, a suportat diverse intervenţii chirurgicale, nu merge singură la şcoală, are tot felul de traume", a declarat avocata Carmen Bordei, avocata părinţilor copilei.
Din start, Primăria Tîrgu Bujor a anunţat că, evident, va ataca decizia folosind calea de atac la o instanţă superioară. "Este o decizie în primă instanţă, nu una definitivă, nu îmi rămâne decât să uzitez toate căile de atac astfel încât să scăpăm de această penalitate. Vreau să fac o menţiune, agresiunea s-a petrecut într-o instituţie care nu aparţine unităţii administrative teritoriale Tîrgu Bujor", a spus Laurenţiu Gâdei, primarul din Tîrgu Bujor.
Decizia luată, deocamdată nu este una definitivă, aşa că rămâne ca instanţa, unde se va derula următoarea înfăţişare, să decidă totul.
Monitorul de Galaţi a relatat despre acest caz în anul în care acesta s-a întamplat. Citeşte aici ” Fetiţă muşcată de câine în curtea spitalului din Tg. Bujor ” şi ” Au depus plângere împotriva spitalului din Tg. Bujor ”. 

18Caini Copila

Mai multe din această categorie:

Lasă un comentariu