Peste 100 de locuri, în 4 zone din Galaţi, pentru comercianţii de mărţişoare Recomandat

Joi, 18 Februarie 2021 12:12
Publicat în Știrea zilei
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Primăria municipiului Galaţi îi informează pe agenţii economici care doresc să comercializeze mărţişoare, flori, felicitări şi aranjamente florale că perioada de desfăşurare a comerţului cu astfel de articole este 25 februarie 2021 - 10 martie 2021, iar zonele de comercializare tradiţionale sunt Complexul „Potcoava de Aur“ (20 de locuri), str. Brăilei, aferent Parc „Ţiglina I“ (35 de locuri), Micro 19, str. Strungarilor, Aleea Comerţului (30 de locuri) şi Micro 18, str. Brăilei, zona bl. B4 - B1 (20 de locuri).

Amplasamentele menţionate se atribuie în limita numărului de locuri stabilite pentru fiecare locaţie. Unui agent economic i se atribuie un singur loc din toate cele 4 zone, în ordinea numărului de înregistrare al cererii, începând cu nr. 1, şi a opţiunilor solicitate.

Agenţii economici pot solicita eliberarea de licenţe şi în alte zone ale oraşului fără a bloca vizibilitatea, numai în perioada aprobată şi nu mai mult de un loc în faţa unui agent economic. Nu se pot elibera licenţe în staţiile de autobuz sau cu 20 m înainte/după staţie, în dreptul trecerilor de pietoni sau în zone aglomerate.

Având în vedere contextul epidemiologic actual, agenţii economici trebuie să respecte anumite măsuri. Este vorba de purtarea măştii de protecţie, astfel încât să acopere nasul şi gura, menţinerea distanţei între măsuţe/standuri de minimum 1,5 m, dezinfectarea mâinilor persoanelor care comercializează produse și aplicarea regulilor de igienă pentru prevenirea contaminării şi limitarea răspândirii virusului SARS-CoV-2.

Cererile, împreună cu documentaţia, se pot depune/transmite la Registratura Primăriei municipiului Galaţi, prin fax sau e-mail, de miercuri, 17 februarie 2021.

Documentele necesare (în copie) sunt cerere tip de pe site-ul www.primariagalati.ro, certificat de înregistrare eliberat de O.R.C. (SC/PFA/II/IF), statutul/actul constitutiv al SC sau certificatul constatator pentru PFA/IF/II eliberat de O.R.C., certificat constatator pentru punctul de lucru conform Legii 359/2004, carte de identitate a reprezentantului legal al SC/PFA/II/IF, poză cu locaţia solicitată, dacă e cazul, și certificat fiscal emis de Direcţia Impozite şi Taxe/aviz de plată din care să reiasă că agentul economic nu figurează cu creanţe bugetare de plată faţă de bugetul local la momentul solicitării.

Taxa de utilizare temporară a domeniului public este de 3,12 lei/mp/zi şi se achită începând cu data de 22 februarie 2021. În cazul nerespectării condiţiilor impuse de lege se va retrage licenţa de ocupare ocazională a domeniului public, potrivit site-ului municipalităţii.

Mai multe din această categorie:

Lasă un comentariu