Modernizarea cu fonduri europene a Creşei nr. 36 din Galaţi, finalizată (FOTO) Recomandat

Miercuri, 03 Martie 2021 13:39
Publicat în Știrea zilei

S-au încheiat lucrările de modernizare la Creşa nr. 36 din Galaţi, care a beneficiat pentru prima dată de investiţii ample cu fonduri europene. „Susţinem copiii de la primii paşi în viaţă şi le oferim cele mai bune condiţii. Creşa nr. 36 s-a schimbat foarte mult, a devenit o clădire modernă, prietenoasă cu mediul, plină de culoare şi abia îi aşteptăm pe cei mici să îi treacă pragul. Avem în derulare un proiect similar şi la celalată creşă din oraş şi ne dorim chiar să construim noi creşe”, a declarat primarul municipiului Galaţi, Ionuţ Pucheanu.

Astfel, la Creşa nr. 36 s-au realizat lucrări de termoizolare, finisajul exterior fiind realizat din HPL (material obţinut din aşchii lemnoase în proporţie de 70% şi răşini termorezistente în proporţie de 30%) în diferite culori. La partea vitrată, tâmplăria din PVC a fost înlocuită cu tâmplărie de lemn stratificat cu geam termoizolant. De asemenea, s-a realizat înlocuirea tâmplăriei interioare şi finisarea pardoselii şi s-au făcut lucrări la instalaţiile termice şi climatizare. Prepararea apei calde menajere se realizează cu un boiler şi cu panouri solare amplasate pe acoperişul terasei necirculabile. Corpurile de iluminat existente au fost înlocuite cu corpuri de iluminat de tip LED, au fost instalate corpuri de iluminat cu senzori de mişcare/prezenţă şi s-au amplasat 2 turbine eoliene verticale. S-au realizat şi lucrări de rezistenţă, zugrăveli, tencuieli şi alte finisaje. A fost montat un sistem de supraveghere antiefracţie şi control acces, în vederea asigurării pazei şi protecţiei imobilului.

Valoarea totală a proiectului a fost de 2.951.400,65 lei, din care valoarea sumei nerambursabile de 2.407.512,10 lei, diferenţa de 543.888,55 lei reprezentând contribuţia proprie asigurată de bugetul local al Primăriei municipiului Galaţi. Unitatea are aprobate un număr maxim de 77 de locuri, dar având în vedere măsurile specifice din pandemie, unitatea va funcţiona deocamdată cu un număr de 42 de locuri până la noi dispoziţii legale. În prezent, mai este în derulare un proiect similar cu fonduri europene şi pentru modernizarea Creşei nr. 1, în valoare de aproximativ 2,7 milioane de lei.

Vezi FOTO în Galeria de imagini de mai jos! ↓↓↓

Mai multe din această categorie:

Lasă un comentariu