La Galaţi, se pregătesc încă 10 containere pentru pacienţii bolnavi de COVID Recomandat

Vineri, 22 Octombrie 2021 14:04
Publicat în Știrea zilei
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă (CJSU) Galaţi a decis, joi, 21 octombrie 2021, ca încă 10 containere disponibilizate de la rezervele de stat aflate în gestiunea Instituţiei Prefectului Galaţi să fie pregătite pentru a putea fi puse la dispoziţia spitalelor care nu mai fac faţă numărului mare de persoane infectate cu coronavirus şi care au nevoie de îngrijire spitalicească.
Creşterea exponenţială a numărului de persoane infectate cu virusul SARS-CoV-2 a supraaglomerat unităţile sanitare gălăţene şi în special unităţile de primiri urgenţe şi secţiile de terapie intensivă cu pacienţi ce au dezvoltat forme grave, care necesită suport respirator invaziv sau neinvaziv. Consiliul Judeţean Galaţi va aloca fondurile financiare necesare transportului şi reparaţiilor unui număr de 10 containere, disponibilizate de la rezervele de stat aflate în gestiunea Instituţiei Prefectului Galaţi, în vederea suplimentării spaţiilor pentru primirea şi tratarea bolnavilor.
„După cum vedem că evoluează pandemia, mă tem că spitalele din Galaţi şi aşa suprasolicitate, vor avea nevoie de aceste containere. Vom aloca fonduri pentru repararea şi adaptarea acestor containere ce urmează a fi transportate către spitale, în funcţie de solicitări. În paralel, la Spitalul de Boli Infecţioase Galaţi se lucrează intensiv pentru punerea în funcţiune a staţiei de producere a oxigenului, dar vom avea şi staţie de stocare. La acest spital vom avea în toate saloanele prize pentru oxigen şi sperăm ca într-o săptămână lucrările să fie finalizate. Pentru sănătate facem orice”, ne-a declarat preşedintele Consiliului Judeţean Galaţi, Costel Fotea.

Mai multe din această categorie:

Lasă un comentariu