Intrare liberă la muzeele din Galaţi Recomandat

Vineri, 18 Mai 2018 07:49
Publicat în Știrea zilei
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

"Noaptea Muzeelor" va fi sărbătorită la Galaţi în acest sfărşit de săptămână. Evenimentul este unul internaţional în care mii de instituţii muzeale şi culturale din întreaga Europă îşi deschid porţile vizitatorilor până târziu în noapte, pentru a-i încânta cu expoziţii, concerte sau work shopuri. Astfel, instituţiile culturale gălăţene îi aşteaptă pe gălăţeni să participe la diverse evenimente, cu intrare liberă, organizate cu această ocazie.

"Ziua & Noaptea muzeelor", la Muzeul de Istorie "Paul Păltănea"

Muzeul de Istorie Lapidarium

Muzeul de Istorie "Paul Păltănea" Galaţi organizează în perioada 18 - 19 mai 2018 evenimentul cultural "Ziua & Noaptea muzeelor". Evenimentul se va desfăşura după următorul program: vineri, 18 mai 2018, interval orar 10:00 - 18.00 - Ziua Internaţională a Muzeelor şi sâmbătă, 19 mai 2018, interval orar 18:00 - 00:00 (ultima intrare 23:30) - Noaptea Europeană a Muzeelor. "Publicul gălăţean îşi va reaminti, cu acest prilej, cât de importantă este cultura vizitând expoziţiile din Lapidarium: «Arheologie - Lapidarium», «Ambient românesc - ambient european, a doua jumătate a sec. al XIX-lea - începutul sec. al XX-lea», «Civilizaţia tradiţională din sudul Moldovei», «Personalităţi ale Unirii Principatelor Române» şi «Medalii şi decoraţii, 1918 - 2018»", se arată în comunicatul Muzeului de Istorie "Paul Păltănea".

"100 de ani de la Marea Unire. Jertfa pentru unitate şi credinţă", la Muzeul Eparhial

Muzeu Eparhial

Cu ocazia Zilei Internaţionale a Muzeelor, Muzeul Istoriei, Culturii şi Spiritualităţii Creştine de la Dunărea de Jos invită gălăţenii la vernisajul expoziţiei temporare "100 de ani de la Marea Unire. Jertfa pentru unitate şi credinţă". Evenimentul va avea loc vineri, 18 mai 2018, la ora 13:00, în Sala Sergiu Dumitrescu din cadrul Muzeului. "Expoziţia se încadrează în tematica specifică Anului omagial al Unităţii de Credinţă şi de neam şi Anului comemorativ al Făuritorilor Marii Uniri din 1918, şi aduce în atenţia publicului vizitator fapte, evenimente, personalităţi marcante care au contribuit la făurirea idealului naţional: unitatea de credinţă şi de neam", se arată în comunicatul Muzeului Eparhial. Sâmbătă, în cadrul evenimentului "Noaptea Europeană a Muzeelor", muzeul organizează "O noapte la muzeu" - ediţia a IV-a şi va fi deschis în intervalul orar 18:00 - 01:00 unde vor avea loc diverse activităţi cultural - artistice.

Gălăţenii joacă "Hora-n bătătură", la "Noaptea Muzeelor"

Centrul Cultural Dunarea de Jos

Centrul Cultural "Dunărea de Jos" (CCDJ) Galaţi invită gălăţenii sâmbăta, 19 mai 2018, de la ora 19:00, la "Noaptea Muzeelor". "Centrul Cultural «Dunărea de Jos» îi aşteaptă pe gălaţeni pe esplanada din faţa sediului, de pe strada Domnească nr. 61, la evenimentul cu muzică şi joc «Hora-n bătătură», susţinut de Ansamblul folcloric «Doina Covurluiului». Vizitatorii se vor bucura şi de expoziţii de artă naivă, obiecte tradiţionale, fotografie şi pictură. Vă aşteptăm cu drag să sărbătorim împreună cultura", se arată în comunicatul CCDJ Galaţi.

Intrare liberă la expoziţiile proprii ale Complexului Muzeal de Ştiinţele Naturii

Complexul Muzeal

La Complexul Muzeal de Ştiinţele Naturii "Răsvan Angheluţă" Galaţi, "Noaptea Muzeelor" va fi sărbătorită sâmbătă, 19 mai 2018, prin intrarea liberă la expoziţiile proprii ale muzeului şi la Muzeul Iluziilor Optice. "În noaptea de 19 spre 20 mai 2018, Complexul Muzeal de Ştiinţele Naturii «Răsvan Angheluţă» Galaţi va marca, alături de mai multe instituţii de cultură din România şi Europa, acţiunea intitulată sugestiv «Noaptea Muzeelor», manifestare al cărei scop este acela de a încuraja publicul larg, în special tinerii, să descopere colecţiile muzeelor în atmosfera nopţii. Astfel, muzeul gălăţean va fi deschis între orele 18:00 - 02:00, intrarea fiind liberă pentru toţi vizitatorii în acest interval. Accesul publicului în «Noaptea Muzeelor» se va face doar pe poarta dinspre punctul de trecere BAC, între orele 18:00 - 01:30. Gratuitatea de vizitare se aplică doar la expoziţiile proprii ale muzeului şi la Muzeul Iluziilor Optice", se arată în comunicatul Complexului Muzeal de Ştiinţele Naturii "Răsvan Angheluţă" Galaţi.

Artiştii vor lucra în faţa publicului, la Muzeul de Artă Vizuală

Muzeul de Arta Vizuala

Muzeul de Artă Vizuală Galaţi participă la evenimentul european "Noaptea Muzeelor" 2018, aşteptându-i pe gălăţeni, sâmbătă,19 mai, între orele 19:00 - 00:30, la sediul instituţiei. "Pentru al treilea an consecutiv, artiştii vor ieşi din atelierele lor, pentru a lucra în faţa celor care vor fi prezenţi sâmbătă seara, la Muzeul de Artă Vizuală Galaţi. Vor evolua în faţa publicului: Liliana Tofan (linogravură), Florian Doru Crihană (pictură) şi Cătălin-Sebastian Marin, elev la Liceul de Artă «Dimitrie Cuclin» din Galaţi, clasa profesorilor David Sava şi Cornel Corcăcel", se arată în comunicatul Muzeului de Artă Vizuală Galaţi.

Mai multe din această categorie:

Lasă un comentariu