Galaţi: 24 de furturi din autoturisme, 14 în aceeaşi noapte, 3 indivizi prinşi (FOTO/VIDEO) Recomandat

Miercuri, 26 Mai 2021 11:11
Publicat în Știrea zilei

Poliţiştii Biroului Investigaţii Criminale Galaţi au identificat trei bărbaţi bănuiţi de săvârşirea mai multor fapte de furt din autoturisme.
Aceştia au fost reţinuţi pentru 24 de ore, după ce, în urma percheziţiilor efectuate la locuinţele lor, au fost găsite bunuri provenind din comiterea acestor fapte.
La data de 25 mai a.c., poliţiştii Biroului Investigaţii Criminale au efectuat 10 percheziţii domiciliare, în municipiul Galaţi, la locuinţele unor persoane bănuite de comiterea mai multor fapte de furt din autoturisme.
Din cercetări au rezultat indicii că, în perioada 28.04 / 22.05.2021, folosind ca mod de operarea spargerea geamului portierei, aceştia ar fi comis 24 de furturi din autoturisme (14 dintre acestea în noaptea de 21/22 mai), sustrăgând bunurile găsite în interiorul acestora şi creând un prejudiciu de aproximativ 42.500 de lei.
Totodată, s-a stabilit că printre bunurile însuşite au fost şi carduri bancare, de pe care persoanele în cauză ar fi sustras diverse sume de bani, prin folosirea funcţiei "contactless", astfel încât cercetările au fost extinse şi cu privire la comiterea infracţiunilor de acces ilegal la un sistem informatic şi efectuarea de operaţiuni financiare în mod fraudulos.
La percheziţiile domiciliare au fost găsite şi ridicate mai multe bunuri susceptibile a proveni din comiterea infracţiunilor de furt din autoturisme, precum telefoane mobile, tablete P.C., laptop, staţie auto, lanterne, încărcătoare auto, stik-uri, carduri bancare.
Trei bărbaţi, cu vârste cuprinse între 21 şi 40 de ani, bănuiţi de comiterea acestor fapte au fost depistaţi de poliţişti şi conduşi la sediul poliţiei, pentru audieri. Ei au fost reţinuţi, pe bază de ordonanţă, pentru 24 de ore, iar în cursul zilei de astăzi vor fi prezentaţi Parchetului de pe lângă Judecătoria Galaţi, cu propunere de arestare preventivă.
Suportul de specialitate a fost asigurat de Biroul Operaţiuni Speciale.
Acţiunea s-a desfăşurat cu sprijinul poliţiştilor din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Galaţi - Serviciul Criminalistic şi Secţiei 3 Poliţie Galaţi, al  luptătorilor din cadrul Serviciului pentru Acţiuni Speciale şi al jandarmilor din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Galaţi. VEZI FOTO / VIDEO mai jos! ↓ *sursa foto / video: Facebook - GDSG / IPJ Galaţi

Media

Mai multe din această categorie:

Lasă un comentariu