Copil de 10 ani, în stare gravă la spital după ce a fost bătut crunt de tatăl său Recomandat

Luni, 10 Mai 2021 14:24
Publicat în Știrea zilei
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Un băieţel de numai 10 ani,din Galaţi, a scăpat de bătaia aplicată de tatăl său, un bărbat de 42 de ani, fugind la bunică. Ea a fost şi cea care a alertat poliţia, bunica paternă, care îl şi crescuse de mic până la 6 ani, şi tot la ea copilul, ai cărui părinţi sunt divorţaţi, găseşte sprijin.

După ultima bătaie primită de la tatăl său, copilul a avut nevoie de 5 zile de spitalizare pentru rănile fizice, dar şi de tratament psihologic de specialitate pentru că este afectat şi psihic de trauma suferită. „Copilul a ajuns cu traumatisme la nivelul membrelor superioare, este stabil, echilibrat din punct de vedere fizic şi clinic. Rămâne de văzut din punct de vedere psihologic care sunt traumele, din ce am înţeles nu este prima oară când se întâmplă acest lucru în acesată familie şi binenţeles că traumele, mai ales la vârstă lui, vor lăsa urme”, a precizat dr. Iuliana Moraru, director medical Spitalul de Urgenţă pentru Copii Galaţi.

Părinţii lui Darius au divorţat şi, în urma procesului de divorţ, mama a câştigat custodia copilului. Se pare însă că abuzurile soţului au continuat şi mama şi-a lăsat copilul bunicii paterne şi a dispărut. Locuieşte acum în alt oraş. Protecţia Copilului încearcă să o găsească pe mamă pentru a reface cât de cât familia, iar pe tatăl violent să îl decadă din drepturi definitiv. Copilul va sta la bunica paternă. „Copilul a locuit cu tatăl în ultima perioadă, o atmosferă agresivă care a culminat cu această formă de agresivitate extrem de periculoasă pentru copil. În acest moment ne aflăm în procedura de întocmire a dosarului pentru a fi înaintat instanţei cu propunerea de decădere din drepturi a tatălui abuzator”, a precizat Tania Calcan, purtător de cuvânt DGASPC Galaţi.

Tatăl s-a ales cu dosar penal pentru violenţe şi rele tratamente aplicate minorlui. Chiar dacă bunica ar fi implorat ca el să fie arestat preventiv pentru că şi ea şi băiatul sunt terorizaţi de el, poliţiştii l-au reţinut, dar procurorii au decis altceva. „Din cercetări a rezultat că victima, un minor de 10 ani, ar fi fost agresat zilnic de tatăl său, bărbatul a fost reţinut pentru 24 de ore şi a fost prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Galaţi care a dispus faţă de acesta măsura preventivă a controlului judiciar”, a explicat cms. şef Gabriela Costin, IPJ Galaţi.

Vecinii bărbatului se feresc să vorbească de vecinul lor, în special de frică, iar alţii îi descoperă şocaţi o altă faţă.

Mai multe din această categorie:

Lasă un comentariu