UPDATE: Condamnat cu suspendare pentru o tentativă la omor, a comis o crimă

Vineri, 26 Februarie 2016 00:00
Publicat în Știrea zilei
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Marian Ivanov, un gălăţean de 43 de ani, condamnat cu suspendare acum doi ani pentru o sângeroasă tentativă la omor asupra lui Vasile Şerban, a comis o nouă tentativă la omor, în noaptea de miercuri spre joi, furişându-se în casa victimei, care dormea. Cea de-a doua victimă este rudă cu prima. În ambele cazuri, Ivanov a folosit cuţitul, aplicând 17 lovituri prima oară şi cam tot atâtea şi a doua oară, dar şi o lovitură de secure. Ultima victimă, Marian Onilă, de 53 de ani, este în comă profundă şi medicii nu îi dau nicio şansă. „Are multiple plăgi înjunghiate şi leziuni grave la nivelul capului, este în comă Glasgow de gradul 3”, a spus dr. Domnica Ursu, de la SAJ Galaţi. Bărbatul este în Reanimarea Spitalului de Urgenţă. Omul a fost efectiv măcelărit.
„E rasist şi a spus că unde prinde un ţigan îl omoară. Pe mine m-a tăiat acum doi ani degeaba, că mă urăşte, că e rasist, iar acum a intrat noaptea peste cumnatul meu şi l-a măcelărit. Ne-au zis doctorii că nu scapă. De ce nu l-au închis de prima oară? În plus, ne muşcă, mi-a muşcat fetiţa, m-a muşcat pe mine de ureche, pe mama... Când l-au adus cu poliţia la casa cumnatului meu, râdea şi spunea că are acum o satisfacţie mai mare, nu regreta”, spunea Vasile Şerban, prima victimă a lui Marian Ivanov. Vecinii spun că omul ar trebui să se trateze, dar că nu îşi ia medicamentele, este agresiv, a vrut să dea foc la bloc şi bate tot ce îi iese în cale, dar în unele cazuri apelează direct la cuţit. Toţi sunt revoltaţi că Ivanov a fost lăsat în libertate după prima tentativă la omor.

Tentativa de omor s-a transformat în crimă

Marian Onilă, victima tentativei la omor comisă de Marian Ivanov, a murit noaptea trecută la Spitalul de Urgenţă. „Pacientul a fost adus la spitalul nostru cu o stare generală foarte gravă. Pacientul era în comă profundă, avea un traumatism craniocerebral sever, traumatism toracic şi abdominal cu numeroase plăgi şi fracturi ale oaselor feţei şi craniului. Evoluţia a fost severă de la început, precizez că pacientul a prezentat numeroase stopuri cardiorespiratorii încă de la internare, astfel că, în pofida eforturilor medicilor, în final s-a constatat decesul pacientului“, a precizat dr. Lucica Grigorică, de la Spitalul de Urgenţă Galaţi.
Acum, Marian Ivanov va fi cercetat pentru omor calificat. „Întrucât în urma violenţelor exercitate de inculpatul Ivanov Marian asupra persoanei vătămate Onilă Marian a intervenit decesul acestuia din urma, în cursul nopţii de 25 spre 26 februarie, în cauză s-a dispus efectuarea necropsiei cadavrului victimei, pentru a se constata cu exactitate leziunile suferite ce au condus la deces. Urmează ca după întocmirea raportului de expertiză medico-legală de necropsie să se dispună schimbarea încadrării juridice a faptei, din tentativă la omor calificat, în infracţiunea de omor calificat, cu reţinerea stării de recidivă post-condamnatorie. Se reţine şi faptul că în cursul zilei de 25 februarie, faţă de inculpatul Ivanov Marian s-a dispus luarea măsurii de arestare preventivă pentru 30 de zile”, a precizat Emanuel Rizea, procuror la Parchetul de pe lângă Tribunalul Galaţi.
Marian Ivanov fusese condamnat cu suspendare în 2014 pentru o tentativă la omor. Şi atunci aplicat cu un cuţit zeci de lovituri dar victima a supravieţuit cu greu. Procurorii recunosc starea de recidivă a faptei. „A fost condamnat cu suspendarea executării la 3 ani şi 6 luni şi 6 ani de supraveghere, în 2014, pentru prima tentativă la omor. Şi acum este acuzat tot de tentativă la omor. Probabil din răzbunare, deoarece a doua victimă este rudă cu prima“, precizase miercuri Emanuel Rizea, procuror la Parchetul de pe lângă Tribunalul Galaţi.
Bărbatul este acum după gratii.

Mai multe din această categorie:

Lasă un comentariu