CFR aduce, la Galaţi, 50 de muncitori din mai multe judeţe pentru a repara calea ferată largă Recomandat

Sâmbătă, 18 Iunie 2022 00:00
Publicat în Știrea zilei
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Compania Naţională de Căi Ferate CFR SA informează că, în prezent, lucrările de reparaţii la linia de cale ferată Galaţi Largă Ana – Galaţi Bazin – Galaţi Mărfuri – Port Docuri (linie cu ecartament larg, în lungime de 3,58 km) şi a liniei cu ecartament normal Galaţi Mărfuri - Port Docuri - Siloz (1,16 km) sunt în derulare.

Acestea au demarat la data de 6 iunie (anul curent) şi sunt executate de Sucursala Regională CF Galaţi, în regie proprie, iar termenul de execuţie este de 60 de zile. Decizia de a executa aceste lucrări în regie proprie a fost luată ca urmare a faptului că, nici la procedura de "negociere directă", desfăşurată în data de 03.06.2022, nu a fost desemnat vreun câştigător.

Până la data de 10.06.2022, s-au realizat lucrări de tăiere a vegetaţiei şi de marcare a traverselor care urmează să fie înlocuite. Din data de 14.06.2022 au început lucrările de introducere a traverselor noi şi a pieselor aferente, precum şi a completării prismei de piatră spartă.

Începând cu data de 20.06.2022, lucrările se vor realiza în ritm alert, în formaţie de lucru mărită, cu peste 50 de angajaţi (aparţinând Secţiilor L1 Galaţi, L3 Buzău, L4 Focşani, L2 Brăila şi SRLU Buzău), astfel încât să se încadreze în termenul de 60 de zile.

Pentru execuţia lucrărilor vor fi utilizate maşini de mică mecanizare (maşini de desfăcut/strâns tirfoane şi şuruburi, cleşti de transportat traverse, maşini de găurit traverse), iar suportul logistic va fi asigurat cu utilaje multifuncţionale cu cale de rulare mixtă feroviar/rutier - COLMAR şi Giesmar.

Se estimează că lucrările vor fi finalizate în prima decadă a lunii august, astfel încât linia să fie redeschisă circulaţiei în condiţii de siguranţă.

Obiectivul prioritar al acestor lucrări este redeschiderea liniei Galaţi Largă Ana – Galaţi Bazin – Galaţi Mărfuri – Port Docuri (3,58 km) şi a liniei Galaţi Mărfuri - Port Docuri - Siloz (1,16 km), implicit reluarea circulaţiei trenurilor de marfă, pentru asigurarea transportului de cereale la graniţa cu CFM (Republica Moldova).

Prin programul de lucrări, necesare redeschiderii acestei linii, se va acţiona pentru:
- înlocuirea a 1100 bucăţi traverse din lemn speciale de 2,80 m şi a 250 bucăti de traverse din lemn speciale de pe zona aparatelor de cale şi pe linia încălecată, aflate în stare necorespunzătoare;
- înlocuirea materialului mărunt de prindere uzat şi defect;
- completarea prismei de piatră spartă;
- executarea burajelor tehnologice, manual cu ciocane termice, în lipsa utilajelor grele de cale pentru linie de cale largă;
- îndepărtarea vegetaţiei pentru asigurarea vizibilităţii şi a gabaritului.

Foto: CFR Infrastructura

Mai multe din această categorie:

Lasă un comentariu