Apă şi canalizare pentru cartierele Fileşti, Barboşi, Valea Oraşului şi Traian Nord Recomandat

Luni, 16 Iulie 2018 15:27
Publicat în Știrea zilei

Săptămâna aceasta încep lucrările din cadrul „Proiectului Regional de Dezvoltare a Infrastructurii de Apă şi Apă Uzată din Judeţul Galaţi în perioada 2014-2020”, în valoare de 180 de milioane de euro, derulat la nivelul judeţului Galaţi de către SC Apă Canal SA.

Cartierele Barboşi, Fileşti, Valea Oraşului şi Traian Nord vor avea, în sfârşit, apă şi canalizare. Săptămâna aceasta autorităţile vor da ordinul de începere a lucrărilor pentru contractul „Alimentare cu apă şi canalizare în aglomerările Galaţi şi Smârdan”. Valoarea contractului este de 122.357.002 de lei cu TVA din care aportul municipiului Galaţi este de 87.653.636 de lei cu TVA, iar lucrările vor fi executate de către Asocierea SC Rotary Constructii SRL Bucureşti – Delta Antrepriza de Construcţii şi Montaj 93 SA Bucureşti. Durata contractului este de 30 de luni de la data ordinului de începere a lucrărilor la care se adaugă 36 de luni perioada de notificare a defectelor.

Lucrările de extindere şi reabilitare a sistemelor de alimentare cu apă şi de canalizare ce vor fi demarate vizează cartierele Barboşi, Fileşti, intrarea în municipiul Galaţi dinspre Tecuci, dar şi alte zone ale municipiului Galaţi. „Este vorba despre investiţii de amploare, aşteptate de către cetăţeni de foarte multă vreme. După finalizarea proiectului, cartierele Barboşi şi Fileşti vor fi în totalitate conectate la reţeaua de apă şi canalizare, astfel încât municipiul Galaţi va fi unul dintre puţinele municipii din ţară care vor fi sută la sută canalizate”, a declarat primarul municipiului Galaţi, Ionuţ Pucheanu.

Contractul face parte din „Proiectul Regional de Dezvoltare a Infrastructurii de Apă şi Apă Uzată din Judeţul Galaţi în perioada 2014-2020”, în valoare de 180 de milioane de euro, derulat la nivelul judeţului Galaţi de către SC Apă Canal SA, având ca beneficiari 22 de unităţi administrativ-teritoriale.

Vezi în Galeria FOTO lista străzilor unde au loc lucrări

Mai multe din această categorie:

Lasă un comentariu