75 de milioane de euro, investiţi în infrastructura de apă şi canalizare la Matca şi în municipiul Galaţi Recomandat

Luni, 19 Decembrie 2022 11:32
Publicat în Știrea zilei
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Asta anunţă preşedintele Consiliului Judeţean Galaţi, Costel Fotea, care astăzi, luni, 19 decembrie 2022, a semnat electronic, în calitate de preşedinte al Asociaţiei de Dezvoltare Intercomunitară Serviciul Regional Apă Galaţi, un contract cu fonduri europene în valoare de 75.008.560 de euro, pentru infrastructura de apă şi canalizare din localitatea Matca şi pentru a reabilita peste 7 kilometri de conducte şi magistrale de apă care deservesc municipiul Galaţi.

„Peste 52 de milioane de euro vor fi investiţi pentru a conecta Matca, cel mai mare bazin legumicol al ţării şi una dintre cele mai mari localităţi din judeţ, la reţeaua de apă şi canalizare. S-a lucrat intens în ultimii ani pentru a obţine fondurile necesare, în strânsă colaborare cu autorităţile locale din Matca şi cu specialiştii de la Apă Canal, în acest moment având realizată inclusiv documentaţia tehnică, astfel încât imediat ce licitaţia pentru desemnarea unui constructor va fi finalizată să fie demarate la propriu lucrările. Practic, se vor monta peste 200 kilometri de conducte de aducţiune şi reţele de apă şi canalizare. De asemenea, vor fi  construite staţii de pompare şi clorinare, precum şi rezervoare de apă. Restul finanţării, de aproape 14 milioane de euro, înseamnă investiţii în sistemul de apă potabilă al municipiului Galaţi. Astfel, se vor moderniza conductele de aducţiune de la Salcia-Lieşti şi magistrale din reţeaua de distribuţie a municipiului Galaţi”, a declarat Costel Fotea, preşedintele Consiliului Judeţean Galaţi.

Suma de 75.008.560 euro este formată din finanţare comuna Matca, finanţare conducte de apă municipiul Galaţi, plus asistenţă tehnică pentru cele două investiţii pe toată durata implementării proiectelor. Astfel, contractul de finanţare pentru comunca Matca are 52.059.222 euro, municipiul Galaţi are 13.941.267 euro, iar diferenţa reprezintă asistenţă tehnică de implementare a proiectelor. Fondurile sunt asigurate prin Programul Operaţional Infrastructură Mare şi Programul Operaţional Dezvoltare Durabilă 2021-2027. În acest moment, licitaţiile pentru desemnarea constructorilor sunt în faza de evaluare a ofertelor, informează Consiliul Judeţean Galaţi.

Mai multe din această categorie:

Lasă un comentariu