23 de biserici şi trei capele din Galaţi, monitorizate în Noaptea de Înviere de poliţiştii locali Recomandat

Joi, 29 Aprilie 2021 11:38
Publicat în Știrea zilei
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

23 de biserici şi trei capele de pe raza municipiului Galaţi, dispuse conform competenţei teritoriale pe raza Secţiilor de Poliţie Locală nr. 1-5, vor fi monitorizate în Noaptea de Înviere de poliţiştii locali de la ordine publică, intervenţie rapidă şi siguranţă rutieră. La datorie se vor afla şi patrule de la Disciplina în Construcţii şi Serviciul de Protecţie a Mediului.
În jur de 50 de poliţişti locali repartizaţi în dispozitive de ordine publică, vor avea în vedere următoarele aspecte: respectarea măsurilor de prevenire a infectării cu COVID-19, combaterea şi prevenirea consumului de băuturi alcoolice în imediata apropiere a lăcaşurilor de cult, cât şi pe căile de acces care duc spre acestea; supravegherea grupurilor de persoane care tulbură ordinea şi liniştea publică sau care se dedau la activităţi ce pot provoca dezordine; înlăturarea persoanelor aflate în stare de ebrietate şi luarea de măsuri legale conform Legii 61/1991.
Poliţiştii locali din cadrul Serviciului Siguranţă Rutieră, organizaţi în cinci patrule, vor acţiona în Noaptea de Înviere la Catedrala Arhiepiscopală, Biserica „Sf. Vasile cel Mare”, precum şi în zona cimitirelor, pentru fluidizarea traficului rutier.
În vederea menţinerii ordinii şi liniştii publice, precum şi respectării măsurilor de prevenire a infectării cu COVID-19, în dispoziţiv se vor afla şi poliţiştii locali din cadrul Serviciului de Intervenţie Rapidă.
Trebuie precizat faptul că, la nivelul Poliţiei Locale Galaţi, se vor constitui dispozitive de control comerţ, în zilele de 30 aprilie şi 01 mai 2021. În perioada sărbătorilor pascale, poliţiştii locali, vor acţiona pentru respectarea normelor legale privind desfăşurarea comerţului stradal şi a activităţilor comerciale, respectiv a condiţiilor şi a locurilor stabilite de autorităţile administraţiei publice locale, accent punându-se pe respectarea măsurilor de protecţie COVID-19, eradicarea comerţului stradal neautorizat (în parcări, zone aferente pieţelor) şi pe depistarea produselor alimentare (perisabile) cu termenul de valabilitate depăşit sau vândute în condiţii improprii.
Pe lângă dispozitivele din Noaptea de Înviere, poliţiştii locali vor fi la datorie şi în zilele următoare, în vederea asigurării unui climat de normalitate în municipiul Galaţi.
În eventualitatea în care cetăţenii municipiului Galaţi constată producerea unor fapte care contravin legislaţiei în vigoare, pot semnala respectivele cazuri la Dispeceratul Poliţiei Locale Galaţi, apelând numărul de telefon 0236/955.
„Având în vedere că în Noaptea de Înviere se elimină restricţia de circulaţie a persoanelor, deci se poate circula liber, fără declaraţie, de la domiciliu către biserici şi înapoi, în intervalul orar 20.00 – 05.00, am impus organizarea unor măsuri de ordine publică, circulaţie rutieră şi de intervenţie, în cooperare cu Poliţia Municipală Galaţi şi Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Galaţi. Astfel, pe lângă măsurile deja cunoscute pentru prevenirea tulburării ordinii publice de orice fel, fluidizarea circulaţiei auto şi intervenţia fermă pentru aplanarea unor conflicte, vom monitoriza şi recomanda portul măştii de protecţie şi asigurarea distanţării sociale, astfel încât slujbele de Înviere să se desfăşoare cu un risc minim de infectare cu Covid-19. Vom fi în sprijinul cetăţenilor din municipiul Galaţi şi recomandăm multă predenţă în toată perioada Sărbătorilor Pascale, dar îndeosebi în Noaptea Invierii”, a declarat Petrică Hahui, director general, Poliţia Locală Galaţi.

Mai multe din această categorie:

Lasă un comentariu