Tânăra Andreea Adam, revelaţia sportului de înaltă performanţă Recomandat

Luni, 11 Octombrie 2021 10:30
Publicat în Sport

Cu siguranţă sunt multe aspecte ce ţin de sportul de performanţă care duc la ceea ce mulţi obţin după o viaţă dedicată sportului, dar astăzi vorbim despre marile realizări ce pot fi obţinute şi realizate şi de tinerii talentaţi şi dedicaţi în ceea ce ei numesc pasiunea lor. Este exemplul antrenoarei de la Clubul de Dans Sportiv Fantezia Galaţi, Andreea Maria Adam care la propunerea Federaţiei Române de Dans Sportiv, a primit recent din partea Ministrului Tineretului şi Sportului, Eduard Novak, titlul de antrenor emerit pentru rezultate deosebite obţinute.
Andreea şi-a început activitatea ca sportiv la vârsta de 5 ani, iar de la 16 ani şi-a dedicat timpul şi energia antrenoratului. La numai 17 ani a reuşit să se impună în elita antrenorilor la nivel naţional cu prima pereche dublă Campioană Naţională. În decursul acestor ani, Andreea a participat la cele mai importante congrese de specialitate în cele mai mari centre de pregătire din lume precum: WDSF Dancesport Academy Workshop - Rusia, WDSF Internaţional - Japonia, Internaţional Congress - Germania, Internaţional Congress - Italia, Internaţional Congress - Austria, World Open - Belgia, World Congress - SUA, WDSF - Letonia, World Congress - Spania, WDSF Dancesport Academy Workshop - Slovenia etc.

O viaţă trăită prin sport, pentru sport!

Arbitru internaţional şi doctor în „Ştiinţa Sportului şi Educaţiei Fizice”, Andreea Maria Adam a reprezentat România împreună cu sportivii pe care i-a antrenat la 23 de ediţii ale Campionatelor Mondiale, 9 Campionate Europene, 1 Campionat Sud European şi o Balcaniadă. Are în palmares, ca antrenor, 7 medalii de argint la Campionatele Mondiale, 4 la Campionatele Europene şi o medalie la Balcaniadă, 4 medalii de bronz la Campionatele Mondiale şi 4 la Campionatele Europene. La toate acestea se adaugă şi 2 medalii de aur câştigate la Campionatul European şi Sud European pe echipe, unde sportivii României au reuşit să se impună fără echivoc.
Datorită rezultatelor obţinute cu sportivii, atât pe plan naţional, cât şi internaţional, a fost desemnată de Federaţia Română de Dans Sportiv „cel mai bun antrenor al anului”, de mai multe ori, premiere ce a fost făcută de preşedintele Federaţiei Române de Dans Sportiv, Vasile Gliga, în cadrul Galelor Dansului Sportiv Românesc. Pe plan local a primit, în anii 2011 şi 2017, Premiul Municipiului Galaţi, pentru cel mai valoros antrenor, cu cele mai multe medalii naţionale, europene şi mondiale, în lumea dansului sportiv.
„Este o bucurie, un sentiment de satisfacţie, o onoare, asta simt. O recunoaştere pentru ceea ce am muncit şi am crezut în toţi aceşti ani. Această distincţie vine după 16 ani de antrenorat în sportul de performanţă. M-am dedicat sportivilor pe care i-am antrenat încă din prima zi. Am început în forţă şi am continuat în forţă. Ţin minte că primele rezultate mari au apărut la un an de la debutul meu în antrenorat, mai exact la 17 ani. Îmi amintesc şi acum primul titlu de dublii Campioni Naţionali şi prima calificare la Mondiale cu Mihai Paraschiv şi Andreea Toma. De atunci şi până în prezent am scris istorie, după cum spun mulţi. Eu doar am muncit şi am crezut în toţi sportivii mei, an de an, generaţie după generaţie, iar Clubul de Dans Sportiv Fantezia a fost cel mai prielnic loc pentru a face totul posibil. Am reuşit împreună cu echipa să creştem printre cei mai valoroşi sportivi din ţară şi din lume. Sunt recunoscătoare oamenilor cu care am muncit, am fost oneşti, uniţi, organizaţi, dedicaţi şi pasionaţi. Au fost oamenii care au crezut în mine, staff-ul Clubului de Dans Sportiv Fantezia a crezut în mine, iar eu la rândul meu am crezut în ei. Nu ştiam unde mă va duce pasiunea asta pentru dans, dar ce ştiu sigur e că eram mai încrezătoare ca niciodata ori de câte ori preluam un sportiv ca să îl formez pentru înalta performanţă. Mi-a reuşit şi ne-a reuşit, negreşit! Am dat totul, nu aveam cum să mergem decât în sus. Şi aşa a şi fost! Pe lângă toate premiile, medaliile, cupele, distincţiile, diplomele şi titlurile onorifice am adunat ce era mai important în vitrina noastră: euforie, bucurie, lacrimi de fericire, extaz şi lecţii importante de viaţă”, ne-a declarat Andreea Adam.
O gălăţeancă cu care ne mândrim şi care constituie un exemplu ce ar trebui urmat de câţi mai mulţi dintre concitadinii noştri.

Mai multe din această categorie:

Lasă un comentariu