27 SEPTEMBRIE 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Phoenix are nevoie de ajutor ca să participe în cupele europene
Phoenix are nevoie de ajutor ca să participe în cupele europene


Formaţia de baschet masculin Phoenix este singura din România invitată să participe în competiţia europeană BalkanLeague (Liga Balcanică). Trupa pregătită de antrenorul Florin Nini a avut o prestaţie bună ca stil de joc pe parcursul sezonului trecut, chiar dacă a terminat pe locul X şi a ratat accederea în play-off.
„Sunt plăcut surprins de ceea ce am văzut la Phoenix, chit că e un club cu un buget mic, are o organizare excepţională. Ne-am bucura tare mult ca Phoenix să facă parte din Liga Balcanică, alături de alte echipe puternice din această zonă a Europei”, a declarat preşedintele Balkan League, Shay Shtricks, cel care a invitat personal echipa noastră într-o vizită pe care a efectuat-o în oraşul de la Dunăre.
La rândul lor, oficialii gălăţeni s-au arătat încântaţi şi onoraţi de invitaţia primită care însă pentru a putea fi onorată trebuie sprijină de autorităţile locale. „Este o onoare pentru noi să primim această invitaţie, suntem singura echipă din România invitată să luăm parte aici. Nu e cea mai importantă competiţie europeană, dar este una care trebuie luată în serios şi, cu siguranţă, că ne dorim să facem acest pas, să ne expunem şi în mediul exterior României. E important pentru a acumula experienţă europeană şi la nivel de seniori. Totuşi, asta depinde şi de sprijinul pe care îl vom primi de la Consiliul Local, pentru că fără o suplimentare de buget participarea noastră în Liga Balcanică este imposibilă. Sunt costuri mari, chit că am reuşit să luăm contactul şi cu anumite companii interesate să ne sprijine în demersul nostru de a participa într-o competiţie europeană. Nu pot decât să mă gândesc la emulaţia creată în oraş în preajma meciurilor din Balkan League, pentru că aşa cum a văzut toată lumea, publicul nostru este extraordinar. Dincolo de asta, factorul economic din oraş nu este deloc de neglijat pentru ceea ce se crează în jurul acestei competiţii şi prin participarea noastră acolo”, a precizat managerul de la Phoenix, Florin Nini.
Liga Balcanică va alinia la start echipe din Serbia, Muntenegru, Bulgaria, Grecia şi Macedonia. Se joacă în sistem campionat, fiecare cu fiecare, tur-retur, după care primele opt clasate vor fi cuplate în sistem play-off, cu final four organizat într-un singur oraş.


Articole înrudite