Rafila: În România nu e criză nici de ibuprofen, nici de paracetamol Recomandat

Miercuri, 11 Ianuarie 2023 11:43
Publicat în Sanatate
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

În România nu e criză nici de ibuprofen, nici de paracetamol, spre deosebire de alte state, a dat asigurări ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, notează digi24.ro.
Rafila s-a întâlnit marţi cu producătorii şi furnizorii de medicamente. Este a doua şedinţă în două zile în contextul în care multe medicamente lipsesc din farmacii, iar numărul cazurilor de infecţii respiratorii este în creştere.
"În România nu e criză nici de ibuprofen, nici de pracetamol, datorită fabricilor de medicamente care produc aceste subtanţe în ţară, spre deosebire de alte state. Sunt disponibile variante şi pentru adulţi, şi pentru copii. Am avut discuţii ca toate farmaciile să fie aprovizionate cu medicamentele necesare. Mă voi întâlni azi şi cu marii distribuitori, ca să stabilim procedura ca toate farmaciile să fie aprovizionate cu orice formă de ibuprofen sau paracetamol, chiar dacă oamenii cunosc mai bine unele denumiri, este important ca populaţia să aibă acces la medicamente care conţin substanţa activă. Vom găsi soluţii ca să nu fie discontinuitate în aprovizionare", a declarat, marţi, ministrul.
Rafila a precizat că marţi nu au fost discuţii despre preţul medicamentelor.

Mai multe din această categorie:

Lasă un comentariu