Platformă pentru pacienţii cu astm Recomandat

Vineri, 22 Octombrie 2021 12:26
Publicat în Sanatate
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Pacienţii cu astm care utilizează în exces medicaţia de urgenţă au risc ridicat de agravare a bolii. Potrivit unui studiu realizat în rândul pacienţilor, 4 din 10 pacienţi cu astm au folosit într-un an 3 sau mai multe flacoane cu bronhodilatator cu durată scurtă de acţiune şi au prezentat o rată mai mare de exacerbare.
În contextul actual în care informarea din surse sigure este esenţială pentru menţinerea stării de sănătate în general, Coaliţia Organizaţiilor Pacienţilor cu Afecţiuni Cronice (COPAC) şi Societatea Română de Pneumologie (SRP) anunţă o nouă etapă a Campaniei Naţionale de Informare şi Educare „RESPIR” prin lansarea platformei www.astmcontrolat.ro, unde persoanele diagnosticate cu astm uşor şi moderat pot găsi răspunsuri la întrebările lor despre gestionarea corectă a afecţiunii.
Pacienţii pot face singuri un test care analizează riscul de dependenţă de bronhodilatatorul cu durată scurtă de acţiune (inhalatorul albastru), ce poate fi accesat aici: https://astmcontrolat.ro/testastm/. Rezultatul generat poate fi descărcat şi prezentat medicului, pentru mai multe informaţii şi evaluarea planului de tratament, în situaţiile în care este cazul şi medicul recomandă.

Mai multe din această categorie:

Lasă un comentariu