Cea mai recentă reapariţie a holerei a provocat 200 de morţi în zece luni, în Camerun Recomandat

Vineri, 12 August 2022 13:13
Publicat în Sanatate
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

O reapariţie a holerei a provocat 200 de morţi din octombrie 2021 în Camerun, ţară în care au fost înregistrate peste 10.300 de cazuri diagnosticate cu această boală, a anunţat ministrul Sănătăţii, informează vineri AFP.
Holera, o boală diareică acută ce poate cauza decesul în câteva ore în lipsa tratamentului, reapare periodic în Camerun, o ţară din Africa Centrală cu o populaţie de peste 25 de milioane de locuitori.
De la începutul epidemiei de holeră, la sfârşitul lunii octombrie 2021, 200 de persoane au murit dintr-un total de 10.322 de cazuri, a anunţat pe Twitter ministrul camerunez al Sănătăţii, Manaouda Malachie.
Cinci dintre cele zece regiuni ale Camerunului, inclusiv Littoral, unde se află Douala, capitala economică a ţării, dar şi Centre, ce include capitala de facto, Yaoundé, sunt afectate de epidemie, potrivit ministrului Sănătăţii.
"Atenţie!!! Să respectăm măsurile de igienă", a îndemnat Malachie.
Reapariţia anterioară a holerei a ucis 66 de persoane în Camerun în perioada ianuarie-august 2020.
La începutul anului 2021, Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) a estimat că au existat 1,3 până la 4 milioane de cazuri de holeră în fiecare an şi 21.000 până la 143.000 de decese provocate de această boală în întreaga lume.
"Vaccinurile sigure împotriva holerei, administrate pe cale orală, ar trebui utilizate, alături de îmbunătăţirea aprovizionării cu apă şi a canalizării pentru limitarea focarelor de holeră şi pentru a promova prevenţia în zonele cunoscute cu risc ridicat", a subliniat organizaţia ONU. (sursa Agerpres)

Mai multe din această categorie:

Lasă un comentariu