Viile Staţiunii de Cercetare Viti-Vinicola Târgu Bujor, lovite în plin de grindină Recomandat

Joi, 05 August 2021 14:39
Publicat în Regional
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Ploaia torenţială şi grindina cât o cireaţă au lovit din plin rândurile de viţă de vie de la Staţiunea de Cercetare Viti-Vinicolă Târgu Bujor. Peste 100 de hectare au fost practic scuturate de pe araci sau au boabele crăpate. Este a treia oară în ultimii trei ani când podgoria are de suferit din cauza grindinii.
Staţiunea de Cercetare Viti-Vinicolă Târgu Bujor este cel mai important producător de vinuri din zonă şi deţine o suprafaţă de 353 de hectare de viţă de vie. În zonă există o baterie de rachete antigrindină, dar aceasta nu este funcţională, deşi ar proteja zona.
”Este al treilea an consectiv când pe raza fermei numărul 2 suntem afectaţi de asemenea fenomene puternice, respectiv vijelii şi grindină, care au provocat şi provoacă pagube însemnate la cultura viţei de vie. Au fost afectate circa 100 de hectare pe raza fermei numărul 2 şi o suprafaţă mai mică la ferma numărul 3. Noi am estimat o producţie cuprinsă între 6 şi 7.000, dar cu grindina va fi la jumătate în cel mai fericit caz“, a precizat Gabriel Tabăranu, directorul Staţiunii de Cercetare - Dezvoltare pentru Viticultură şi Vinificaţie Bujoru. Se va încerca salvarea prin tratatemente fito-sanitare a măcar uneia dintre zonele afectate.

Mai multe din această categorie:

Lasă un comentariu