25 APRILIE 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Top 10: Cele mai frustrante medii de stocare din lume
Top 10: Cele mai frustrante medii de stocare din lume
Mediile de stocare au rareori succesul aşteptat de producător, iar atunci când restricţiile impuse sunt importante, achiziţionarea şi folosirea lor pe termen lung devine frustrantă pentru utilizatori. Dintre toate mediile de stocare restrictive prezentate de MaximumPC, iată un top 10 al celor mai enervante astfel de produse.
10) ATRAC Mini Disc
Mini Disc-urile au avut o perioadă scurtă de glorie în anii '90. Motivul? Tehnologii restrictive şi ca hardware, şi ca firmware. Înregistrarea audio pe Mini Disc s-a bazat pe ATRAC (Adaptive Transform Acoustic Recording). Ca cele mai multe medii de stocare din acest top, ATRAC Mini Disc a fost una dintre inovaţiile Sony.
9) Iomega Jaz disk
Jaz Disk a oferit spaţiu de stocare de 1GB pe vremea când HDD-urile se măsura în continuare în MB, dar mediul de stocare nu a avut priză la public şi a fost "îngropat" definitiv odată cu răspândirea CD-R.
8) HD DVD
Deşi pentru mulţi părea clar de la început că Blu-ray-ul va ieşi câştigător în lupta cu HD DVD, Toshiba a insistat să producă playere scumpe şi să promoveze HD DVD. Cei care s-au grăbit, s-au ales cu un player compatibil cu tot mai puţine discuri, până când formatul a fost abandonat complet de studiouri în 2008.
7) Sony PlayStation 2 Memory Card
La insistenţele fanilor, Sony a găsit o soluţie pentru PS2, astfel încât gamerii să poată lua cu ei oriunde punctele salvate din jocuri. Nu a fost vorba de un simplu USB, ci de încă un Memory Card compatibil doar cu un singur produs Sony.
6) Mini DV
Mini DV-ul a fost poate cel mai frustrant mediu de stocare al anilor '90. Deşi tehnologia folosită era aceeaşi la toate camerele video, cei mai mulţi producători de camere au ales să ofere compatibilitate numai cu Mini DV-urile produse de ei.
5) Xbox HDD SATA
Hard drive-urile Microsoft create special pentru Xbox 360 au o formă diferită şi o conectivitate diferită de orice alt sistem. HDD-urile SATA de 2,5 inci pentru Xbox au fost o altă încercare de a băga mâna adânc în buzunarul cumpărătorilor.
4) Zip Disk
Următoarea generaţie de floppy disk a stârnit interesul multor pasionaţi de computere. Chiar dacă Zip Disk oferea un spaţiu de stocare de 80 ori mai mare decât cei 1,44 MB ai dischetei clasice, insistenţa companiei de a crea un cititor special a dus la eşecul acestui proiect.
3) Sony UMD
Odată cu lansarea PlayStation Portable în 2004, Sony a oferit şi un mediu de stocare special: Universal Media Disc. Nicio altă companie nu a fost interesată de discurile "universale" şi Sony a renunţat rapid la UMD, provocând frustrare fanilor care au investit în ele.
2) Macbook Air Superdrive
Drive-ul DVD extern creat pentru Macbook Air se conectează prin USB la computer, deci ar trebui să funcţioneze cu orice PC. Ei bine, nu-i chiar aşa: Apple a decis să restricţioneze utilizarea lui la orice laptop produs de concurenţă printr-un cip special.
1) Sony PlayStation Vita Memory Card
Fanii care abia aşteptau noul PS Vita au fost de-a dreptul contrariaţi când au aflat că în afară de achiziţia lor au nevoie şi de un Memory Card special şi scump pentru a putea folosi consola. Îşi va pierde Sony clienţii prin tactica murdară? Doar o parte, dar a pierdut bunăvoinţa celor care rămân.


Articole înrudite