Ministrul Agriculturii, în vizită în Judeţul Galaţi Recomandat

Duminică, 20 Mai 2018 02:38
Publicat în Regional
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Ministrul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale Petre Daea a efectuat o vizită de lucru în judeţul Galaţi, la Matca. Acesta a vizitat un mai mulţi beneficiari ai Programului de Susţinere pentru Tomate- 2018 şi a verificat, pe teren, calitatea legumelor şi implementarea programului.

Apoi, ministrul Petre Daea a vizitat o cunoscută societate de agricultură, tot din comuna Matca. ”Mă aflu în amenajarea Câmpia Covurlui, care deserveşte 75 000 ha, un sistem complex, cu 11 sifoane de diferite dimensiuni, care asigură transportul apei gravitând pe 86 de km de la SRP 1 Vânători (..). Canalul a fost alimentat cu apă încă din data de 8 mai,(...). M-am deplasat la faţa locului să văd despre ce este vorba, iar imaginile vorbesc de la sine. Este important de precizat ca de 6 ani nu a curs apă pe acest canal.” a declarat Petre Daea.

Matca este unul dintre cei mai mari proucători de legume din ţară, cuprinzând peste 1.000 de hectare de solarii şi 2.000 de hectare cu culturi în câmp, potrivit declaraţiilor vicepreşedintelui Asociaţiei Naţionale a Producătorilor Agricoli din România, care este şi unul dintre legumicultorii din comuna Matca. „În comuna noastră nu există familie care să nu aibă solarii sau teren în câmp cultivate cu legume. Se cultivă roşii, ceapă, castraveţi, salată, ridichi, gogoşari, dar şi pepeni galbeni sau verzi. La noi, legumicultura este o tradiţie transmisă din generaţie în generaţie“, susţine Mircea Croitoru citat de agrointel.ro

Media

Mai multe din această categorie:

Lasă un comentariu