23 NOIEMBRIE 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Un spaţiu din frigider poate conţine un număr de bacterii de 750 de ori mai mare decât nivelul considerat sigur, printre acestea numărându-se E.coli, salmonela şi listeria.
Testele din 30 de sertare pentru legume din frigidere au arătat că acestea conţineau în medie 7.850 de colonii de bacterii pe centimetru pătrat, iar unele dintre acestea aveau chiar şi 129.000 de colonii de bacterii pe centimetru pătrat, scrie dailymail.co.uk.
Recomandarea Comisiei Europene este ca în locurile în care sunt depozitate alimentele numărul bacteriilor să fie între 0 şi 10 colonii pe centimetru pătrat. "Scopul frigiderului este să păstreze alimentele sigure şi să minimizeze şansele de creştere a numărului de bacterii şi de apariţie a mucegaiului, aşa că prezenţa bacteriilor în număr atât de mare este o reală problemă. Unii proprietari de frigidere scot toate alimentele, şterg interiorul, însă curăţă sertarele pentru legume separat. Totuşi, unele dintre ele nu sunt curăţate niciodată, şi din această cauză apar problemele", a declarat Paul McDonnell, de la Microban Europe.
Sistemul de protecţie antibacteriană Microban Europe a fost creat pentru a fi folosit de fabricanţii de frigidere la componentele din plastic şi s-a dovedit că distruge bacteriile aflate pe o suprafaţă în cel mult 24 de ore.


Articole înrudite