Bătrână sfâşiată de câinele din curte, în stare gravă la spital (FOTO) Recomandat

Miercuri, 23 Noiembrie 2022 15:44
Publicat în Regional
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Caz cumplit de grav întâmplat în această dimineaţă, când o bătrână de aproape 90 de ani a fost atacată de câinele ciobanesc din curte (foto ↓).

Femeia a ieşit în curte să hrănească câinele pe care îl are de la copiii săi, deoarece trăieşte singură. „Noi mergeam la nişte fini şi am auzit femeia ţipând. Au sărit vecinii, au anunţat la 112, iar salvarea a sosit destul de târziu, după vreo oră. Acuma a plecat cu bătrâna, dar i-a mâncat mâinile şi pierde mult sânge”, a spus îngrozită o femeie prezentă la faţa locului. Bătrâna a fost adusă la spitalul din Bârlad, fiind preluată de medicii urgentişti de la CPU.

foto

Starea bătrânei Mariţa E., de 86 de ani, din localitatea Mânzaţi, comuna Ibăneşti, este destul de gravă. I-a fost efectiv amputată 1/3 din braţul drept, are multiple plăgi muşcate pe piciorul stâng şi o fractură deschisă la braţul stâng. Chiar şi cadrele medicale de pe Ambulanţa SAJ, venită la caz şi care i-au acordat primele îngrijiri, s-au îngrozit când au văzut cât de tare este ruptă de câine bătrâna Mariţa. „Nu am mai văzut aşa ceva până acum!”, au exclamat acestea.

Bătrâna a ajuns conştientă la Compartimentul de Primiri Urgenţe de la spitalul bârlădean şi este acum pregătită pentru a fi operată de medicii ortopezi. „Astăzi, la ora 12.48, s-a prezentat o pacientă adusă de ambulanţă, în vârstă de 86 de ani, din Mânzaţi, comuna Ibăneşti. Pacienta prezintă plăgi muşcate multiple (câine), Amputaţie 1/3 medie antebraţ drept, Fractură deschisă 1/3 medie antebraţ stâng şi plăgi muşcate membrul superior drept. În momentul de faţă pacientei i se acordă îngrijiri de urgenţă pentru limitarea complicaţiilor şi va urma un tratament chirurgical şi ortopedic al leziunilor”, a precizat Ciprian Cosmin Feraru, managerul spitalului bârlădean, pentru vremeanoua.ro.

Mai multe din această categorie:

Lasă un comentariu