23 NOIEMBRIE 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
5 motive serioase să renunţi la sucuri
5 motive serioase să renunţi la sucuri
Sucurile au devenit un viciu în societatea modernă. Oamenii au o gamă variată de unde pot alege sucuri cu diferite arome, culori, gusturi. Chiar dacă cercetările medicilor au demonstrat că sucurile nu sunt sănătoase, lumea continuă să consume băuturi acidulate. Iată câteva boli grave care au la bază consumul de băuturi carbogazoase:
Cancerul pancreatic. Este cunoscut deja că sucurile au în componenţă foarte mult zahăr. Cantitatea mare de zahăr creşte nivelul de insulină, insulină pe care pancreasul trebuie să o secrete pentru a echilibra nivelul zahărului. Această muncă solicită pancreasul în exces ceea ce duce la dezvoltarea celulelor canceroase. Într-un studiu efectuat de Universitatea din Minnesota s-a demonstrat că cei care consumă cel puţin 2 litri de suc pe zi  prezentau un risc dublu de a face cancer pancreatic.
Siropul de porumb bogat în fructoză. Conţinutul ridicat de fructoză poate conduce la diabet, iar consumul acestui sirop îţi dereglează dieta, căci nu vei mai avea senzaţia de saţietate.
Aciditate. Din cauza acidului poţi face osteoporoză, pietre la rinichi. Acidul din suc poate provoca arsuri şi poate dizolva smalţul dinţilor, îţi pot cauza arsuri de stomac.
Boli de ficat. Prea multe sucuri îşi pot afecta grav ficatul. De aceea medicii recomdandă un regim alimentar este mai restrictiv, care să excludă băuturile carbogazoase.
Guta. Cei care consumă băuturi carbogazoase prezintă un risc mai mare de a suferi de gută în comparaţie cu cei care consumă acest tip de băuturi doar o dată pe lună. Cauza principală a gutei este acidul uric produs în exces şi care provine din metabolizarea unor substanţe din nucleul celular, numite purine. Aceste substanţe se găsesc în băuturi, favorizând formarea cristalelor care se depozitează în articulaţii şi declanşează durerile asociate gutei.


Articole înrudite