20 APRILIE 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Rectificarea bugetară şi consumul nelimitat de combustibil de la judeţ stârnesc nemulţumiri
Rectificarea bugetară şi consumul nelimitat de combustibil de la judeţ stârnesc nemulţumiri
Reuniţi în sedinţa ordinară a lunii noiembrie, desfăşurată joia trecută, consilierii judeţeni au adoptat toate punctele de pe ordinea de zi, chiar dacă unele au stârnit nemulţumiri. Punctele în discuţie se referă la consumul de carburant pentru cele şase maşini ale Consiliului Judeţean, fiind adoptat consumul nelimitat. Decizia s-a luat în baza unei modificări legislative, Legea 285/2015 pentru modificarea Ordonanţei Guvernului nr. 80/2001, însă procedura introducerii pe ultima sută de metri, fără să treacă prin comisia de specialitate, a fost contestată. Simona Hapeci a încercat să convingă plenul, fără succes, că propunerea ar trebui respinsă. 
„De ce nu ni s-au prezentat aceste documente, ţinând cont că au data de 23 noiembrie, când a fost şedinţa Comisiei de specialitate nr. 1? De ce nu au fost ataşate la mapă atunci şi veniţi cu o rectificare şi ataşaţi alte documente acum? (…) Mi se pare mult mai normal să stabilim un normativ pentru fiecare autoturism, nu putem lăsa consumul să fie nelimitat. Am înţeles că vor trebui să fie ataşate documente, conform legislaţiei, dar noi ştim că, până nu punem stavilă şi oprelişti, ne întindem mult prea mult. Riscăm să cădem în cealaltă latură, acum aţi fost constrânşi, dar, nemaifiind obligativitate de a ne încadra într-un anumit normativ, putem cădea în extrema cealaltă”, a susţiut Hapeci în plenul şedinţei.
Ion Ştefan a readus pe tapet problema cabinetelor medicilor de familie de la Judeţean, care vor fi nevoiţi să îşi găsească alte locaţii. Liberalul George Stângă ar fi dorit să abordeze problema rectificării bugetare, pe care o consideră injustă. Dacă Hapeci şi Ion Ştefan au apucat să îşi susţină argumentele, liberalului nici măcar nu i s-a mai acordat cuvântul, la rubrica diverse, şedinţa fiind închisă de către preşedintele CJ, Nicolae Bacalbaşa.  

Articole înrudite