25 APRILIE 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Proiectul propus de liberalul Ion Ştefan: 15 puncte pentru Galaţi
Proiectul propus de liberalul Ion Ştefan: 15 puncte pentru Galaţi

Proiectul liberalului Ion Ştefan de schimbare în bine a Galaţiului a fost îmbunătăţit, semn că echipa sa lucrează permanent la planul de revitalizare a zonei. Ion Ştefan e de părere că Galaţiul poate primi o nouă şansă şi a făcut şi un plan în 15 puncte, acest plan acoperind cam toate domeniile cu impact esenţial asupra nivelului de trai al populaţiei oraşului. 

Primul punct prevede realizarea a 25.000 de locuri de muncă iar Ion Ştefan spune că e capabil să atingă acest obiectiv, în condiţiile în care în utimii 4 ani a reuşit să creeze, în mediul privat, pe fonduri europene, peste 1.000 de locuri de muncă. Cel de-al doilea punct se referă la crearea unei prize de apă proprii pentru oraş şi la asigurarea utilităţilor (apă rece şi caldă, căldură, gaze, salubritate, electricitate şi canalizare) pentru toată lumea. 

Al treilea punct din 15-le lui Ion Ştefan se referă la atragerea de fonduri europene, iar liberalul este convins că se pot atrage fonduri de minim 200 milioane de euro pentru sprijinirea industriei şi agriculturii, mai ales că el personal are în portofoliu circa 100 milioane de euro atrase prin proiecte în mediul privat. 

Punctul patru se referă la asigurarea unui învăţământ performant şi a unei educaţii de calitate.

Eficientizarea siguranţei cetăţeanului ocupă poziţia a cincea în planul prezentat sub sloganul „Împreună schimbăm Galaţiul”.

Ion Ştefan nu a uitat nici de serviciile medicale şi sociale de calitate, fără de care o comunitate nu poate avea pretenţii de civilizaţie şi trai decent. 

Un alt punct important se referă la „Strategia Dunăre-Siret-Prut”, care ar putea reprezenta o sursă de dezvoltare, deoarece în prezent zona nu este pusă în valoare deşi suntem înconjuraţi de apă.  

O altă problemă avută în vedere se referă la anveloparea blocurilor din fonduri europene, astfel încât populaţia să poată suporta doar o parte din costuri iar imobilele din Galaţi să fie reabilitate unitar.

În ceea ce priveşte extinderea şi reabilitarea infrastructurii, ar fi multe de spus. Ideea centrală este că fără un drum de centură viabil şi ieşire la drumuri naţionale şi autostrăzi, Galaţiul este un oraş mort. Iar în interior Galaţiul se sufocă, spune liberalul, în condiţiile în care nu avem parcări subterane sau supraetajate. 

Ion Ştefan îşi propune să rezolve şi problema câinilor comunitari, să reabiliteze zonele de agrement şi de turism şi să ofere spaţii verzi şi curate pentru relaxare. 

Realizarea unui PUG care să rezolve problemele de estetică şi utilitate este un alt punct prevăzut în proiect.

La a 15-a poziţie în proiectul său politic, Ion Ştefan a trecut realizarea unei administraţii publice eficiente, aflate în slujba cetăţeanului, cu achiziţii publice transparente şi termene scurte pentru eliberarea documentaţiilor de urbanism.

Planuri mari, bine structurate, pentru o competiţie internă în partid, dar care pot fi oricând un punct de plecare pentru un plan administrativ pentru Galaţi.


Articole înrudite