Clotilde Armand, dată pe mâna Parchetului de către ANI Recomandat

Luni, 07 Noiembrie 2022 10:00
Publicat în Politica
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Agenţia Naţională de Integritate o acuză pe Clotilde Armand, primarul Sectorului 1, de conflict de interese administrativ, pentru că s-a numit singură manager într-un proiect anticorupţie finanţat din fonfuri europene, în urma căruia ar fi câştigat aproape 19.000 de lei. ANI a sesizat parchetul, notează digi24.ro.
„În exercitarea atribuţiilor de primar, Armand Clotilde Marie Brigitte a semnat dispoziţiile prin care s-a numit pe sine manager al proiectului «Îmbunătăţirea capacităţii administrative locale privind dezvoltarea, implementarea şi promovarea măsurilor anticorupţie» finanţat din fonduri europene şi care au produs un folos material pentru sine în cuantum de 18.720 Lei, încălcând astfel prevederile art. 70, art. 71 şi art. 76 din Legea nr. 161/2003”, arată Agenţia Naţională de Integritate într-un comunicat remis luni.
Potrivit ANI, „cele 5 dispoziţii semnate reprezintă numirea în funcţia de manager de proiect, precum şi majorarea indemnizaţiei lunare, cu până la 30%”.
Dispoziţia prin care s-a autonumit manager de proiect a fost semnată pe 18 februarie 2022, de atunci Clotilde Armand exercitând simultan funcţia de primar al Sectorului 1 şi funcţia remunerată de manager de proiect, nerespectând astfel dispoziţiile art. 87, alin. (1), lit. k) din Legea nr. 161/2003, mai arată Agenţia de Integritate.
„Agenţia Naţională de Integritate a sesizat Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie cu privire la existenţa indiciilor referitoare la săvârşirea de către Armand Clotilde Marie Brigitte a infracţiunii de folosire a funcţiei pentru favorizarea unor persoane, prevăzută de art. 301 din Codul Penal întrucât, în exercitarea atribuţiilor de primar, respectiv în perioada februarie – august 2022, a semnat un număr de 5 dispoziţii care au condus la crearea unor venituri suplimentare pentru sine”, precizează ANI.
De asemenea, Agenţia de Integritate a sesizat şi Prefectura Capitalei „cu privire la legalitatea actelor administrative ale autorităţilor administraţiei publice, respectiv a dispoziţiei de numire în funcţia de manager de proiect şi a celor 4 dispoziţii prin care au fost suplimentate veniturile, atribuţii conferite de prevederile art. 252, alin. (1), lit. c) din Codul Administrativ, acte materiale pentru care au fost reţinute aspecte şi indicii privind încălcarea regimului juridic al incompatibilităţilor, al conflictelor de interese în materie administrativă şi a legislaţiei în materie penală”.

Mai multe din această categorie:

Lasă un comentariu