Politica - Monitorul de Galati - Ziar print si online - Monitorul de Galati - Ziar print si online https://monitoruldegalati.ro Wed, 29 Mar 2023 17:19:44 +0300 ro-ro Masă caldă zilnic pentru toţi elevii Şcolii Profesionale "Hortensia Papadat - Bengescu" Iveşti https://monitoruldegalati.ro/politica/masa-calda-zilnic-pentru-toti-elevii-scolii-profesionale-hortensia-papadat-bengescu-ivesti.html https://monitoruldegalati.ro/politica/masa-calda-zilnic-pentru-toti-elevii-scolii-profesionale-hortensia-papadat-bengescu-ivesti.html Masă caldă zilnic pentru toţi elevii Şcolii Profesionale

Administraţia Comunei Iveşti s-a implicat activ în procesul de reducere a abandonului şcolar în ceea ce priveşte colectivul de elevi al Şcolii Profesionale "Hortensia Papadat - Bengescu". Concret, Primăria şi Consiliul Local Iveşti au reuşit să includă în programul "Masa caldă" toţi preşcolarii şi elevii şcolii, care vor primi zilnic hrană caldă. În acest mod, printr-un exemplu de administraţie liberală eficientă, elevii vor avea parte de hrană de calitate şi se vor apropia de şcoală cu interes crescut.

]]>
comunicate@monitoruldegalati.ro (Comunicat de presă) Politica Wed, 29 Mar 2023 11:09:10 +0300
Trece ALDE Galaţi la AUR? https://monitoruldegalati.ro/politica/trece-alde-galati-la-aur.html https://monitoruldegalati.ro/politica/trece-alde-galati-la-aur.html Trece ALDE Galaţi la AUR?

Cel mai utilizat mijloc de comunicare al Alianţei pentru Unirea Românilor - AUR este, aşa cum bine se ştie, reţeaua de socializare Facebook. De altfel, toate partidele, şi chiar multe dintre insituţiile publice, preferă să comunice cu cetăţenii prin intermediul reţelelor de socializare. Aşadar, pe pagina de Facebook a organizaţiei AUR Galaţi, în ultima vreme, s-au înmulţit postările şi despre înfiinţarea unor noi organizaţii în comunele din judeţul Galaţi, dintre care enumerăm: Pechea, Costache Negri, Vănători, Şendreni, Smulţi.
Nimic de comentat despre extinderea AUR în judeţul Galaţi. Este libertatea fiecăruia de a adera la orice formaţiune politică, iar fiecare partid se poate extinde cât doreşte şi cât îi permite numărul simpatizanţilor. Interesant este că în fotografiile postate pe reţelele de socializare este prezent adeseori şi consilierul judeţean ALDE, Florin Gasparotti (foto ), fost vicepreşedinte al Consiliului Judeţean Galaţi până în 2020, susţinut pe această funcţie tot de ALDE. Demn de menţionat este şi faptul că în cazul în care Florin Gasparotti semnează adeziunea la AUR, poate pierde fotoliul de consilier judeţean.
Cum de ceva timp Alianţa Liberalilor şi Democraţilor (ALDE) a intrat într-un con de umbră după ce nu au reuşit să treacă pragul de 5% pentru a intra în parlament, multe organizaţii locale au încercat să se reorienteze către alte partide. Se prefigurează trecerea organizaţiei ALDE Galaţi la AUR Galaţi? Rămâne de văzut. Contactat de Monitorul de Galaţi, Florin Gasparotti nu a răspuns la telefon.

]]>
veronicaa@gmail.com (Veronica AFTENE) Politica Tue, 28 Mar 2023 17:06:04 +0300
NATO are nevoie de un nou secretar general. Este Klaus Iohannis pe listă? https://monitoruldegalati.ro/politica/nato-are-nevoie-de-un-nou-secretar-general-este-klaus-iohannis-pe-lista.html https://monitoruldegalati.ro/politica/nato-are-nevoie-de-un-nou-secretar-general-este-klaus-iohannis-pe-lista.html NATO are nevoie de un nou secretar general. Este Klaus Iohannis pe listă?

Jens Stoltenberg pleacă. Cine îi va urma? Speculaţiile privind o posibilă nouă femeie secretar general sunt numeroase. Ar fi o premieră pentru alianţa militară. Însă cum funcţionează procesul de selecţie?
Postul de secretar general al NATO va deveni vacant în luna octombrie a acestui an. Actualul secretar general, Jens Stoltenberg, a transmis, în februarie, că nu intenţionează să îşi reînnoiască încă o dată contractul cu cele 30 de ţări NATO - aşa cum procedase în primăvara anului trecut pentru a evita să înlocuiască aparatul de conducere a NATO în mijlocul atacului rusesc asupra Ucrainei.
După acest anunţ, la sediul central al Alianţei, de la Bruxelles, au apărut multe speculaţii privind numele viitorului  secretar general.
Jens Stoltenberg se află în fruntea NATO din 2014. Succesorul sau succesoarea are ca principală atribuţie să ţină alianţa unită, să echilibreze interesele, să promoveze consensul între cei 30 de membri, indiferent dacă ameninţările la adresa coeziunii politice vin din partea haoticului Donald Trump sau a agresivului Vladimir Putin. Cine îi ia locul lui Stoltenberg are nevoie de abilităţi diplomatice şi loialitate faţă de Alianţa Nord-Atlantică, relatează dw.com.
Secretarul general nu are puteri de decizie politică. El doar prezidează în mod formal Consiliul Nord-Atlantic, cel mai înalt organism decizional. De asemenea, el nu are nici comandă militară. El reprezintă NATO pe plan extern, în faţa altor guverne şi a presei. Astfel, viitorul şef sau viitoarea şefă a Alianţei trebuie să fi fost şef de stat sau de guvern. Este obligatorie cunoaşterea fluentă a limbii engleze. Limba franceză este de dorit.
Candidatul trebuie să fie în relaţii bune cu Washingtonul pentru că SUA este cea mai importantă ţară din Alianţă şi reprezintă factorul decisiv, chiar dacă secretarul general este în mod tradiţional un european.
Noul secretar general trebuie să fie aprobat prin consens de toate cele 30 de guverne. Prin urmare, interesele regionale, originea şi contextul politic, dar şi ponderea militară şi importanţa diplomatică a ţării de origine trebuie să fie cele corecte.
Nu există un comitet de selecţie oficial. În fapt, diplomaţii negociază în numele guvernelor lor în runde secrete până când se ajunge la un consens. Nu există un vot oficial. Şefii de stat şi de guvern ai Alianţei anunţă apoi numele noului şef al NATO în cadrul unei reuniuni la nivel înalt. Următorul summit va avea loc la Vilnius, Lituania, la 11 iulie.
Unul dintre numele vehiculate la şefia NATO este cel al preşedintelui României, Klaus Iohannis. Un alt diplomat NATO, susţine o femeie din statele baltice. În discuţie sunt actualul premier estonian Kaja Kallas sau şefa guvernului lituanian Ingrida Simonyte. O femeie provenind din ţările de pe flancul estic ar primi cu siguranţă şi sprijinul Poloniei, a cărei importanţă militară în cadrul NATO este în creştere. Zuzana Caputova, preşedinta Slovaciei, este şi ea în cărţi. Ţara ei are o graniţă directă cu Ucraina, iar nominalizarea ei ar putea fi interpretată ca un act de solidaritate, potrivit dw.com.
Se pare că flancul de sud-est al ţărilor NATO l-ar fi înscris în cursă pe Klaus Iohannis, mai ales că acum, România este o ţară cu mare importanţă strategică pentru NATO datorită poziţiei sale la Marea Neagră.
Italia l-ar fi recomandat pe Mario Draghi, fostul prim-ministru, ca nou şef al NATO, doar pentru a întări pretenţiile ţărilor din sudul Europei faţă de acest post.
Marea Britanie doreşte să redevină mai vizibilă pe scena internaţională în urma Brexitului şi ar putea veni cu candidatura Theresei May, fosta şefă a executivului de la Londra.
Cu toate acestea, se zvoneşte că actualul secretar general interimar ar putea totuşi să continue, în pofida anunţului său, pentru a fi evitate problemele de personal în actuala situaţie de război. Este posibil ca Jens Stoltenberg să îşi prelungească mandatul până în aprilie 2024.

]]>
itanase@monitoruldegalati.ro (Ioana Tanase) Politica Fri, 24 Mar 2023 12:05:09 +0200
Onuţ Atanasiu: Politica struţului, adoptată de Ministerul Finanţelor, nu rezolvă problema salariilor personalului nedidactic şi didactic auxiliar din sistemul educaţional https://monitoruldegalati.ro/politica/onut-atanasiu-politica-strutului,-adoptata-de-ministerul-finantelor,-nu-rezolva-problema-salariilor-personalului-nedidactic-si-didactic-auxiliar-din-sistemul-educational.html https://monitoruldegalati.ro/politica/onut-atanasiu-politica-strutului,-adoptata-de-ministerul-finantelor,-nu-rezolva-problema-salariilor-personalului-nedidactic-si-didactic-auxiliar-din-sistemul-educational.html Onuţ Atanasiu: Politica struţului, adoptată de Ministerul Finanţelor, nu rezolvă problema salariilor personalului nedidactic şi didactic auxiliar din sistemul educaţional

Politica struţului, adoptată de Ministerul Finanţelor, nu rezolvă problema salariilor personalului nedidactic şi didactic auxiliar din sistemul educaţional.
Printr-un amendament la Legea Bugetului, am propus alocarea unei sume de bani acestor două categorii, pentru a se elimina o neconcordanţă. S-ar ajunge astfel la nivelul prevăzut în legea nr.153/2017 privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice, cu modificările şi completările ulterioare.
Amendamentul a primit aviz pozitiv în cadrul comisiei, cu 16 voturi pentru şi 3 împotrivă, dar Ministerul Finanţelor Publice refuză să se pronunţe.
Această neasumare afectează direct mii de profesionişti, cum ar fi bibliotecarii, asistenţii de laborator, administratorii, paznicii, şoferii ori mulţi alţii. Oameni ce asigură funcţionarea zilnică a instituţiilor noastre de învăţământ, chiar dacă nu sunt plătiţi la nivelul meritelor.
Recompensarea lor la nivelul veniturilor deplin meritate ar putea ajuta la rezolvarea problemei deficitului de personal din sistemul educaţional.
Îndemn încă o dată Ministerul Finanţelor Publice să ia în considerare creşterea salariilor personalului nedidactic şi didactic auxiliar din sistemul educaţional şi să acorde acestei probleme atenţia cuvenită.
Promit că voi reveni asupra subiectului în fiecare săptămână, până când situaţia îşi va găsi rezolvarea îndelung aşteptată.

DEPUTAT PNL GALAŢI,
ATANASIU ONUŢ VALERIU

]]>
comunicate@monitoruldegalati.ro (Comunicat de presă) Politica Thu, 23 Mar 2023 10:51:18 +0200
Spor de 15% la salariul de bază pentru asistenţii persoanelor cu handicap grav, solicitat de consilierii locali PNL! https://monitoruldegalati.ro/politica/spor-de-15-la-salariul-de-baza-pentru-asistentii-persoanelor-cu-handicap-grav,-solicitat-de-consilierii-locali-pnl.html https://monitoruldegalati.ro/politica/spor-de-15-la-salariul-de-baza-pentru-asistentii-persoanelor-cu-handicap-grav,-solicitat-de-consilierii-locali-pnl.html Spor de 15% la salariul de bază pentru asistenţii persoanelor cu handicap grav, solicitat de consilierii locali PNL!

Munca asistenţilor personali, angajaţi cu contract de muncă, ai persoanelor cu handicap grav, poate fi recompensată pe măsură, cu un spor de până la 15% din salariul lor de bază, aşa cum au constatat consilierii locali ai PNL. Iniţiativa acestora - şi adresa înaintată, în acest scop, primarului Ionuţ Pucheanu, au la bază o serie de acte normative deja funcţionale. Legea-cadru nr. 153/2017, HG 153/2018 - Anexa IX şi articolele 12 şi 16, coroborate, stipulează limpede etapele procedurii administrative de acordare a acestui spor şi menţionează persoana abilitata să le pună în aplicare. Respectiv ordonatorul de credite ce gestionează salarizarea personalului din instituţiile şi autorităţile publice, adică primarul unei localităţi. Mai mult, Ministerul Muncii şi Justiţiei Sociale, prin Autoritatea Naţională pentru Persoanele cu Dizabilităţi, a confirmat faptul că sporul de 15% este legal şi poate fi acordat de primării. Concret, domnul Ionuţ Pucheanu trebuie să solicite Direcţiei de Sănătate Publică expertizarea locurilor de muncă ocupate de asistenţii sociali ai persoanelor cu handicap grav şi, în consecinţă, emiterea de buletine de determinare în baza cărora primarul municipiului Galaţi va putea solicita ministerului de resort alocarea de fonduri salariale suplimentare pentru plata acestui spor.
Solicitarea consilierilor locali al PNL Galaţi este un act de recunoaştere a condiţiilor dificile de muncă, a responsabilităţii şi a riscurilor pe care şi le asumă asistenţii persoanelor cu handicap grav, şi se cuvine a i se da curs în cel mai scurt timp posibil!

]]>
cristigheorghe1704@yahoo.com (Monitorul de Galati) Politica Mon, 20 Mar 2023 14:14:08 +0200
Onuţ Atanasiu: Este imperios necesară creşterea salariilor personalului nedidactic şi didactic auxiliar din sistemul educaţional https://monitoruldegalati.ro/politica/onut-atanasiu-este-imperios-necesara-cresterea-salariilor-personalului-nedidactic-si-didactic-auxiliar-din-sistemul-educational.html https://monitoruldegalati.ro/politica/onut-atanasiu-este-imperios-necesara-cresterea-salariilor-personalului-nedidactic-si-didactic-auxiliar-din-sistemul-educational.html Onuţ Atanasiu: Este imperios necesară creşterea salariilor personalului nedidactic şi didactic auxiliar din sistemul educaţional

Creşterea salariilor personalului nedidactic şi didactic auxiliar din sistemul educaţional este imperios necesară, atrage atenţia deputatul PNL Galaţi, Onuţ Atanasiu. "Vreau să aduc în atenţia dumneavoastră problema salariilor personalului nedidactic şi didactic auxiliar din sistemul educaţional. Aceşti profesionişti joacă un rol important în funcţionarea şcolilor şi universităţilor noastre, însă adesea primesc salarii subevaluate şi nu sunt recunoscuţi în mod corespunzător pentru munca lor. Personalul nedidactic şi didactic auxiliar include o gamă largă de profesionişti, cum ar fi bibliotecari, asistenţi de laborator, administratori, paznici, şoferi şi mulţi alţii. Asigură funcţionarea zilnică a instituţiilor noastre de învăţământ, însă adesea nu sunt recompensaţi la nivelul meritelor. Este important să recunoaştem sprijinul pe care activitatea lor îl aduce sistemului educaţional. Prin urmare, ar trebui să fie remuneraţi în mod corespunzător şi să li se ofere beneficii adecvate", spune deputatul gălăţean.
Ministerul de Finanţe refuză să se pronunţe pe amendamentul propus. "Suma pe care am propus-o ca amendament la Legea Bugetului este necesară, deoarece eliminăm o neconcordanţă. Mai precis, aceste două categorii vor ajunge la  nivelul prevăzut în legea nr.153/2017 privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice, cu modificările şi completările ulterioare. Amendamentul a primit aviz pozitiv în cadrul comisiei, cu 16 voturi pentru şi 3 împotrivă, însă, Ministerul Finanţelor Publice refuză să se pronunţe. Creşterea beneficiilor acestei categorii salariale ar putea ajuta la rezolvarea problemei deficitului de personal din sistemul educaţional. Din cauza veniturilor scăzute, mulţi părăsesc sistemul educaţional şi îşi găsesc locuri de muncă în alte domenii. În concluzie, îndemn Ministerul Finanţelor Publice să ia în considerare creşterea salariilor personalului nedidactic şi didactic auxiliar din sistemul educaţional şi să acorde acestei probleme atenţia cuvenită. Prin majorarea veniturilor acestor profesionişti, putem asigura un sistem educaţional mai bun pentru copiii noştri", declară Onuţ Atanasiu.

]]>
catalin.moga@monitoruldegalati.ro (Cătălin Mihai MOGA) Politica Wed, 15 Mar 2023 12:16:47 +0200
Premier: Maghiarii din România aduc plusvaloare societăţii prin participare activă, bogăţia culturii şi a patrimoniului https://monitoruldegalati.ro/politica/premier-maghiarii-din-romania-aduc-plusvaloare-societatii-prin-participare-activa,-bogatia-culturii-si-a-patrimoniului.html https://monitoruldegalati.ro/politica/premier-maghiarii-din-romania-aduc-plusvaloare-societatii-prin-participare-activa,-bogatia-culturii-si-a-patrimoniului.html Premier: Maghiarii din România aduc plusvaloare societăţii prin participare activă, bogăţia culturii şi a patrimoniului

Maghiarii din România aduc plusvaloare societăţii noastre prin participare activă, printr-o colaborare cu majoritatea bazată pe respectul şi preţuirea reciprocă, prin bogăţia culturii şi a patrimoniului, dar şi prin ataşamentul faţă de valorile şi principiile libertăţii şi democraţiei care definesc societatea europeană, a transmis prim-ministrul Nicolae Ciucă, miercuri, într-un mesaj cu prilejul Zilei Maghiarilor de Pretutindeni.
"Ziua Maghiarilor de Pretutindeni îmi oferă ocazia de a adresa felicitările mele maghiarilor din România şi de a sublinia importanţa contribuţiei acestora la dezvoltarea şi modernizarea statului român. În decursul ultimelor trei decenii, România a realizat progrese semnificative în edificarea unei societăţi democratice şi incluzive, iar aportul minorităţii maghiare s-a reflectat pozitiv în cadrul acestui proces. Prin participare activă, printr-o colaborare cu majoritatea bazată pe respectul şi preţuirea reciprocă, prin bogăţia culturii şi a patrimoniului, dar şi prin ataşamentul faţă de valorile şi principiile libertăţii şi democraţiei care definesc societatea europeană, maghiarii din România aduc plusvaloare societăţii noastre", a afirmat Nicolae Ciucă.
Şeful Executivului a subliniat că promovarea şi afirmarea culturii, istoriei, identităţii etnice, lingvistice şi religioase ale minorităţilor naţionale constituie caracteristici ale unei societăţi mature, democratice şi europene, iar România de astăzi are nevoie de energiile creatoare, de ideile şi inspiraţia fiecărui cetăţean, indiferent de etnie, de limbă, de religie.
"În această zi specială, transmit cetăţenilor români de etnie maghiară sincerele mele urări de sănătate, prosperitate şi împliniri! La mulţi ani!", a spus premierul Ciucă. (sursa Agerpres)

]]>
catalin.moga@monitoruldegalati.ro (Cătălin Mihai MOGA) Politica Wed, 15 Mar 2023 10:43:40 +0200
Cristian Dima: De ce a ajuns România dependentă de "speciali" şi de orice virgulă impusă în comunitatea europeană https://monitoruldegalati.ro/politica/cristian-dima-de-ce-a-ajuns-romania-dependenta-de-speciali-si-de-orice-virgula-impusa-in-comunitatea-europeana.html https://monitoruldegalati.ro/politica/cristian-dima-de-ce-a-ajuns-romania-dependenta-de-speciali-si-de-orice-virgula-impusa-in-comunitatea-europeana.html Cristian Dima: De ce a ajuns România dependentă de

După revoluţie, aflaţi cu ideea libertăţilor în cap, unii români s-au apucat de activităţi antreprenoriale, aşa cum erau înţelese de fiecare în acea perioada. Timpul - cum se spune - le aşează. Unii au evoluat în scară, mai sus sau mai jos pe piaţa antreprenorială, alţii au înţeles că nu sunt făcuţi să facă sacrificii de timp, efort fizic şi material, stres şi viaţă, şi au abandonat cursa ori s-au reorientat în diverse sectoare spre care i-au dus experienţa sau poate eşecul antreprenorial.
În toată această perioadă de economie de piaţă sălbatică, au evoluat în paralel dezvoltându-se categorii sociale distincte, de “speciali”. Unii mai speciali decât alţii! Dar aceştia au evoluat şi proliferat, fiind susţinuţi inconştient de toţi cei educaţi in spirit socialist proletar (din păcate mult prea mulţi), reuşind să susţină creşterea peste măsură a categoriei de speciali.
Cei educaţi în spiritul socialismului proletar au trăit şi trăiesc până astăzi cu sentimentul, senzaţia, că “specialii” îi vor proteja de tot ce se naşte şi creşte rău în jurul lor, în societate sau în afara ei. Adică poate fi vorba despre orice: capital străin (”nu ne vindem ţara”), antreprenori locali (nişte hoţi care se îmbogăţesc pe spatele poporului), nea Vasile care s-a mutat la ţară şi şi-a lăsat sănătatea în seră pentru a produce câteva kilograme de legume cu care să meargă în piaţă (se îmbogăţesc prin speculă) şi toţi cei ce într-un fel sau altul au dobândit sau au investit mai mult decât a permis comunismul în România, dobândind mai mult sau mai puţin corect, moral, etic etc. Dar asumându-şi munca, sacrificiile, riscurile etc. Toţi aceştia sunt urâţi aproape în egală măsură de clasa educată prea adânc în spiritul socialismului proletar, care a preferat, preferă şi încurajează de 30 de ani formarea şi susţinerea unui aparat de “speciali” mult prea voluminos pentru a încăpea într-o societate ce trebuie să se susţina economic, social, cu propriile resurse naturale şi intelectuale ale ţării.
Hilar şi trist, în acelaşi timp, a fost şi este că această categorie de “speciali” crescută sub oblăduirea şi îndemnul celor educaţi socialist proletar, a făcut ca aceştia să consume, în activitatea lor cotidiană în slujba ţării, exact resursele de care ţara avea şi are nevoie să acopere costurile sociale necesare unui trai decent tocmai lor, celor care au încurajat în cei 30 de ani îngroşarea categoriei de speciali.
Ironia sorţii face ca o parte din aceşti ”speciali” - cum se spune în popor - le-a luat “ciolanul din fasole”, până şi covorul de sub picioare, tocmai acelora care aveau aşteptări să ia de la boieri şi să dea poporului.
Să nu înţeleagă cineva că eu spun că “specialii” au furat poporul. Nu, nici prin gând nu îmi trece. Cea mai simplă formă de a genera pierdere, sărăcie în societate, oricare ar fi ea, este incompetenţa, reaua credinţă şi răutatea, duşmănia inhibitoare a inteligenţei.
Aşa a ajuns societatea, România captivă, între cei cu educaţie socialist proletară şi “specialii” generaţi, încurajaţi de aceştia, şi sărăcia, subdezvoltarea endemică a ţării.
Distrugerea, chiar îngrădirea sub orice forma a liberei iniţiative, blamarea, defăimarea spiritului antreprenorial, prin orice mijloace şi toate formele inventate (suntem foarte buni în asta) vor accentua şi mai mult sărăcia endemică şi dependentă dusă la extrem de orice sistem dezvoltat, de comunitatea europeană sau orice forma de civilizaţie dezvoltată.
Un recent exemplu ne-a fost dat odată cu refuzarea intrării în spaţiul Schengen. Au mimat revolta politicienii, s-a revoltat societatea pe bună dreptate, dar ei, societatea dezvoltată cu conducătorii şi “specialii“ lor efemeri, ştiau ce noi românii nu ştiam sau nu voiam să ştim: corupţia aproape generalizată din sistemul ce ar trebui să păzească graniţele Europei de infracţionalitatea transfrontalieră le-ar produce lor costuri mari cu curăţarea obiectului infracţionalităţii introduse mult prea uşor între graniţele Europei civilizate, din vina noastră.
Ei nu vor să accepte asta pentru că i-ar costa prea mult. Nici acum nu au demascat toţi “specialii” susţinuţi de socialiştii proletari, au demascat doar parţial, ceea ce este trist şi hilar în acelaşi timp.
Vom rămâne robi, atât timp cât mentalitatea ne va ţine înrobiți. Nu Europa ne înrobeşte, ci propria educaţie şi mentalitate. Europa ne cumpără la valoarea naţională şi ne extrage valorile individuale, plătind un preţ inferior şi pentru că vin dintr-o societate săracă. Suntem tributari propriei educaţii și mentalităţi, iar pentru asta plătim preţul noi şi copiii noştri.

]]>
comunicate@monitoruldegalati.ro (Comunicat de presă) Politica Fri, 10 Mar 2023 12:41:38 +0200
Nicolae Ciucă: Generaţiile viitoare trebuie să ştie adevărul despre suferinţele acestui popor greu încercat https://monitoruldegalati.ro/politica/nicolae-ciuca-generatiile-viitoare-trebuie-sa-stie-adevarul-despre-suferintele-acestui-popor-greu-incercat.html https://monitoruldegalati.ro/politica/nicolae-ciuca-generatiile-viitoare-trebuie-sa-stie-adevarul-despre-suferintele-acestui-popor-greu-incercat.html Nicolae Ciucă: Generaţiile viitoare trebuie să ştie adevărul despre suferinţele acestui popor greu încercat

Generaţiile viitoare trebuie să ştie adevărul despre suferinţele acestui popor greu încercat, a transmis premierul Nicolae Ciucă, într-un mesaj de omagiere adresat cu ocazia Zilei Deţinuţilor Politici Anticomunişti din perioada dictaturii instalate la 6 martie 1945.
"Pe 9 martie marcăm Ziua Deţinuţilor Politici Anticomunişti din perioada dictaturii instalate la 6 martie 1945. Este un moment în care cinstim memoria celor care s-au opus unui regim criminal şi odios şi care au pus libertatea ţării mai presus de libertatea lor personală. Cunoaşterea trecutului este necesară pentru a nu mai repeta aceleaşi greşeli şi pentru a putea avea un viitor în libertate şi democraţie. De aceea, susţin studierea aprofundată a ororilor comunismului, a crimelor făcute de aparatul de opresiune, a suferinţelor îndurate de cei care au trecut prin gulagul românesc. Generaţiile viitoare trebuie să ştie adevărul despre suferinţele acestui popor greu încercat. Aducem astăzi un omagiu tuturor celor care au ţinut vie în România flacăra democraţiei şi dorinţa de libertate!", a afirmat Nicolae Ciucă, joi, într-o postare pe pagina sa de Facebook. (sursa Agerpres)

]]>
catalin.moga@monitoruldegalati.ro (Cătălin Mihai MOGA) Politica Thu, 09 Mar 2023 12:08:54 +0200
Deputat Viorica Sandu: La mulţi ani, doamnelor! https://monitoruldegalati.ro/politica/deputat-viorica-sandu-la-multi-ani,-doamnelor.html https://monitoruldegalati.ro/politica/deputat-viorica-sandu-la-multi-ani,-doamnelor.html Deputat Viorica Sandu: La mulţi ani, doamnelor!

Ziua de 8 martie este dedicată femeilor, doamnelor şi domnişoarelor, celor ce aduc primăvara în familie, la muncă sau în societate.
Toată recunoştinţa noastră pentru multitudinea calităţilor voastre: soţii, mame, bunici, fiice, parteneri de afaceri, colege de muncă.
În oricare din aceste calităţi sunteţi o împletire de gingăşie şi putere, mergând cu îndârjire înainte, fiind element de stabilitate în viaţa familiilor voastre.
Vă doresc putere nesecată pentru a crea familii frumoase şi durabile, pentru a creşte oameni frumoşi la suflet şi la caracter şi pentru a avea şi a dărui mereu senin în suflete!
Vă doresc azi şi în toate zilele sănătate şi mulţi ani de pace!
La mulţi ani, doamnelor!

]]>
cristigheorghe1704@yahoo.com (Monitorul de Galati) Politica Wed, 08 Mar 2023 00:00:00 +0200