Din ce în ce mai mulţi câini în vârstă prezintă semne de demenţă Recomandat

Marți, 02 Noiembrie 2021 14:16
Publicat în Pet Mania
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Numărul de câini mai bătrâni diagnosticaţi cu disfuncţie cognitivă canină (DCC) este în creştere în cadrul populaţiei canine, relatează ABC 13 News. Potrivit publicaţiei, creşterea diagnosticelor de DCC poate fi parţial atribuită îmbunătăţirilor în medicina veterinară, care le permit câinilor să trăiască mai mult.
Disfuncţia cognitivă canină începe de obicei când un câine are 9-10 ani. Estimările oferite de studii sugerează că mai mult de 60 la sută dintre câinii cu vârsta cuprinsă între 15 şi 16 ani pot prezenta cel puţin un simptom al CCD.
Sursa raportează că unii experţi estimează că aproximativ 80% din cazurile de CCD pot fi încă nediagnosticate.
Simptomele disfuncţiei cognitive canine includ dezorientare, modificarea tiparelor de somn şi eliminare a fecalelor şi urinei.
„Unele dintre semnele pe care le vedem la câinii care au DCC, sunt o pierdere a reflexelor de orientare în casă, schimbarea ciclurilor de somn, stau treji toată noaptea şi dorm ziua, văd lucruri care nu există, uneori  nu-şi recunosc proprietarii”, spune Dr. Melissa Bain, clinician comportamentalist.
Dr. Bain spune că ceea ce mănâncă câinele tău poate ajuta la încetinirea progresiei DCC. Ea explică că există diete „healthcare” diferite de hrană pentru câini, care sunt autorizate pentru a încetini progresia bolii.
Dacă observaţi că animalul dvs. de companie are aceste simptome, consultaţi medicul veterinar pentru un diagnostic adecvat şi o recomandare cu privire la un tratament.

Mai multe din această categorie:

Lasă un comentariu