Cel mai periculos sport din lume este echitaţia (călăria) Recomandat

Vineri, 22 Octombrie 2021 13:08
Publicat în Pet Mania
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Călăria este cel mai riscant sport, potrivit unui studiu american realizat de cercetători din Texas. De fapt, există un risc mai mare de a ajunge în spital practicând echitaţia faţă de schiat sau de pilotarea unei maşini de curse.
Pentru a ajunge la această concluzie, cercetătorii au studiat peste 25000 de persoane în perioada anilor 2007-2016. În total, s-au înregistrat peste 45.600 de accidentări la practicanţii acestui frumos sport. Care sunt cele mai frecvente leziuni? Cercetătorii au descoperit că cele mai frecvente localizari au fost la nivelul pieptului (37% din cazuri), urmate de braţe (26%), picioare (23%) şi abdomen (13,5%). Aceste descoperiri au fost publicate în British Medical Journal.
Vârsta medie a celor răniţi a fost de 47 de ani, cu proporţii aproape egale pentru bărbaţi şi femei. „Riscul spitalizării pentru răni ecvestre este mai mare decât fotbalul, curse de autovehicule şi schi”, rezumă autorii. În finalizarea cercetării se spune: „Ar trebui instituite măsuri preventive şi campanii pentru a evidenţia practicile de siguranţă şi utilizarea echipamentului individual de protecţie pentru călăreţi, indifferent dacă este vorba de sport, agrement sau muncă”.
Aproximativ 320 de persoane au murit din cauza rănilor lor în perioada de studiu, leziunile la cap şi gât fiind principala cauză de deces în trei din patru (237 sau 75%). Aceste date sugerează că pericolele activităţilor ecvestre au fost sever subestimate. „Când este controlată pe  ore de activitate, călăria a dus la o proporţie mai mare de spitalizări decât alte activităţi cu risc ce părea mult  mai mare. Cum ar fi schiul", spune Kevin Mutore, unul dintre cercetătorii de la Universitatea Texas din Valea Rio Grande.

Mai multe din această categorie:

Lasă un comentariu